Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

250€/kk-ehdotus kuumensi tunteet – hallituspuolueesta tarkennus: ”Vasta selvitysmiehen esitys”

Keskustan kansanedustaja Marisanna Jarva pitää selvitysmies Roope Uusitalon ehdottamia keinoja opintotukisäästöihin liian rajuina.

Demokraatti.fi

– Tällä vaalikaudella opintotuesta on säästettävä 70 miljoonaa euroa, mutta selvitysmiehen ehdotus leikkaisi menoja jo opintorahan osalta yli 100 miljoonaa euroa. Opintorahan pudottaminen korkeakouluopiskelijoilta 250 euroon veisi heidät huonompaan asemaan kuin toisen asteen opiskelijat, jotka saavat myös ilmaisen kouluruoan.

Uusitalon esitys on saanut tänään aikaiseksi sosiaalisessa mediassa myräkän. Jarva muistuttaa, että Uusitalon ehdottama malli opintotuen leikkauksiin on vasta selvitysmiehen esitys, ei vielä hallituksen linjaus.

– Keskustan mielestä olisi oikeudenmukaisempaa siirtää opiskelijat vihdoin yleisen asumistuen pariin. Asumistuki ohjautuisi eri tavoin paremmin toimeentulevilta niille opiskelijoille, joilla siihen on enemmän tarvetta ja parantaisi pienituloisimpien sekä itsenäisesti asuvien toisen asteen opiskelijoiden toimeentuloa. Myös opintotuen takaisinperinnän 15%:n rangaistusmaksua on ehdottomasti alennettava.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE