Politiikka

250€/kk-ehdotus kuumensi tunteet – hallituspuolueesta tarkennus: ”Vasta selvitysmiehen esitys”

Keskustan kansanedustaja Marisanna Jarva pitää selvitysmies Roope Uusitalon ehdottamia keinoja opintotukisäästöihin liian rajuina.

– Tällä vaalikaudella opintotuesta on säästettävä 70 miljoonaa euroa, mutta selvitysmiehen ehdotus leikkaisi menoja jo opintorahan osalta yli 100 miljoonaa euroa. Opintorahan pudottaminen korkeakouluopiskelijoilta 250 euroon veisi heidät huonompaan asemaan kuin toisen asteen opiskelijat, jotka saavat myös ilmaisen kouluruoan.

Uusitalon esitys on saanut tänään aikaiseksi sosiaalisessa mediassa myräkän. Jarva muistuttaa, että Uusitalon ehdottama malli opintotuen leikkauksiin on vasta selvitysmiehen esitys, ei vielä hallituksen linjaus.

– Keskustan mielestä olisi oikeudenmukaisempaa siirtää opiskelijat vihdoin yleisen asumistuen pariin. Asumistuki ohjautuisi eri tavoin paremmin toimeentulevilta niille opiskelijoille, joilla siihen on enemmän tarvetta ja parantaisi pienituloisimpien sekä itsenäisesti asuvien toisen asteen opiskelijoiden toimeentuloa. Myös opintotuen takaisinperinnän 15%:n rangaistusmaksua on ehdottomasti alennettava.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat