Politiikka

Kansanedustajan hurja skenaario: Kokoomus ajaa hallitusyhteistyön seinään, Sipilä pyytää presidentiltä eroa, ennenaikaiset vaalit

Lehtikuva
Lehtikuva

Hallituspuolueet pääsivät viime viikolla sopuun sote-uudistuksen valinnanvapausmallista ainakin siltä osin, että viime kesänä perustuslakivaliokunnan uuteen valmisteluun palauttama esitys lähtee lausuntokierrokselle.

SDP:n kansanedustaja Ville Skinnari nostaa kuitenkin esiin hätkädyttävän skenaarion.

”Voisiko olla mahdollista, että kokoomus haluaa uudenkin esityksen peruslakivaliokunnassa vaikeuksiin? Mitä hyötyä puolueelle olisi siitä, että kokoomus ajaa väkisin valinnanvapauden sellaisessa kulmassa eduskuntaan, että se ei vieläkään kelpaisi perustuslakivaliokunnalle?”

Ensinnäkin kokoomus saa ajettua seinään lopullisesti kituvan hallitusyhteistyön keskustan kanssa, Skinnari kirjoittaa blogissaan Iltalehdessä.

”Toiseksi, kokoomus jäädyttäisi ikiroutaan keskustalle tärkeän maakuntamallin. Kolmas pointti on se, että kokoomuslaiset pääsisivät taas kerran arvostelemaan perustuslakivaliokuntaa perustuslailla politikoinnista sekä ”hyvien ja tarpeellisten” uudistusten vesittämisestä.”

Skinnari pohtii, että jos asiat etenisivät edellä kuvatulla tavalla, todellinen tyrmäyksen aiheuttaja eli kokoomuksen itse jääräpäisesti ajama yksityiselle terveyssektorille jättibisneksen tuova valinnanvapausmalli jäisi taka-alalle.

”Kaikki menisi hallituspuolueiden jo pitkäksi kasvaneiden epäonnistuneiden lakihankkeiden piikkiin.”

Skinnarin mukaan kokoomuksella pelissä ovat suuret setelit.

”Todennäköisesti muutkin oppositiopuolueet ajattelevat silloin, kuten SDP. Hallitukseen ei lähdetä kuin vaalien kautta. Pääministerille ei jää silloin paljon muita vaihtoehtoja, kuin mennä perille saakka ja pyytää presidentiltä hallituksen eroa. Silloin syksyllä 2018 ei ole maakuntavaaleja, vaan edessä ovat ennenaikaiset eduskuntavaalit.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Demokraatti 16/19
KÄTKETTY VENÄJÄ - Putinin suosio laskee
VÄRIKÄS SUOMI - Emme pärjää ilman maahanmuuttoa
SIXTEN KORKMAN - Ison kuvan hahmottaja
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

PT arvioi Suomen talouden jäähtyvän – näin käy Eila Eläkeläiselle ja Tomi Työttömälle
17.9.2019

Luetuimmat


Uusimmat