Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Keskustan Anttila jyrähtää ”punavihreälle vasemmistolle” – ”Sohaisen luultavasti muurahaispesään”

Lehtikuva / Vesa Moilanen

Keskustan kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila syyttää ”punavihreäksi” kutsumaansa vasemmistoa amerikkalaisperäisestä hajottavasta identiteettipolitikasta.

Demokraatti.fi

– Myös Euroopassa ja Suomessa se on saanut jalansijaa ennen muuta yliopistoilla, ja isossa osassa valtakunnan mediaa, Anttila toteaa tiedotteessaan.

– Sen tunnusmerkkejä on, että lähes jokainen kokee olevansa jotain sorrettua vähemmistöä. Mistään ei voida enää keskustella ilman, että joku loukkaantuu, hän jatkaa.

Poliittista korrektiutta vaaditaan Anttilan mukaan nykyisin ”järjettömyyksiin asti jokaisessa asiassa – taidetta myöten”.

– Sohaisen luultavasti muurahaispesään tällä kirjoituksella, mutta sen kyllä kestän. On nimittäin aika tuoda myös politiikan puolelta meneillään olevaan keskusteluun järjen ääni, Anttila painottaa ja ehdottaa identiteettipolitiikan vaihtoehdoksi ”aitoa suvaitsevaisuutta”.

– Jokainen sydämensivistynyt ja hyvän kotikasvatuksen saanut ymmärtää, että kaikkia ihmisiä on kunnioitettava ja kohdeltava tasaveroisesti. Sydämensivistykseen ja hyvään kotikasvatukseen kuuluu myös erilaisten näkemysten aito suvaitseminen.

Erityisen järjettömänä Anttila pitää sukupuolineutraaliuden vaatimuksia, jotka tunkeutuvat hänen mukaansa kaikkialle, jopa päiväkohteihin ja opetussuunnitelmiin.

– Itse en kerta kaikkiaan ymmärrä, enkä kyllä usko suomalaisten enemmistönkään ymmärtävän, miksi lasta ei saisi sanoa tytöksi tai pojaksi. Ollaan kestämättömällä tiellä, jos aikuisten ahdaskatseisten ideologioiden vuoksi, ylhäältä annettuna aletaan häivyttää tyttönä tai poikana olemista.

”Se ei tee kenestäkään rasistia, jos on huolissaan maahanmuuttoon liittyvistä kiistattomista ongelmista.”

Tasa-arvo ei hänen mukaansa lisäänny sillä, että eduskunnan puhemiehestä tehdään puheenjohtaja, palomiehestä palohenkilö ”tai että puhumme ”miesoletetuista”, niin kuin nyt jo osin valitettavasti tehdään”.

– Aitoa tasa-arvoa on se, että naisten ja miesten väliset palkkaerot saadaan vihdoin kurottua kokonaan umpeen ja kummallakin sukupuolella on yhtäläiset mahdollisuudet päästä kaikista vastuullisimpiinkin tehtäviin politiikassa, yrityselämässä ja laajemmin yhteiskunnassa.

– Aitoa tasa-arvoa on se, että annamme pienten lasten vanhemmille aidon mahdollisuuden valita, miten he lapsensa hoitavat. Ei siihen tarvita lainsäädännön ohjeita saati pakottamista ulkopuolelta, varsinkaan jonkun ideologian nimissä, itseään yli 40 vuoden kokemuksella kantafeministiksi kutsuva Anttila sanoo.

Anttilan mukaan kenestäkään ei tule mennyttä aikaa haikailevaa konservatiivia, jos hän ei ole samaa mieltä ”punavihreän vasemmiston” kanssa.

– Se ei tee kenestäkään rasistia, jos on huolissaan maahanmuuttoon liittyvistä kiistattomista ongelmista ja yhteiskuntamme turvallisuudesta.Toivomukseni on, että leimakirveiden heittely jäisi vähemmälle ja oppisimme aidosti kuuntelemaan toisiamme. Uskon, että maamme ihmisten hiljainen, asia- ja arvojärkevä enemmistö jakaa tämän toiveen. Onko se mahdollista?

Hajottava identiteettipolitiikka uhkaa Anttilan mukaan jo kaikkia ihmisiä koskevien ongelmien ratkaisemista.

– Ja nämä ongelmat, kuten ilmastonmuutos, koskettavat ihan kirjaimellisesti jokaista ihonväriin, sukupuoleen tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE