”Osinkojuhlat 2016” – Liitto käynnistää kampanjan: ”Tälle on tehtävä jotakin”

Teollisuusalojen ammattiliitto Team käynnistää huomenna Facebook-kampanjan. ”Osinkojuhlat 2016” käynnistyy samana päivänä, kun useat yritykset kertovat tuloksestaan.

Liitto kertoo Facebook-sivullaan, että tämän kevään osingot voivat olla kaikkien aikojen suurimmat. Ja tämä tilanteessa, jossa liki kaikilta muilta yhteiskuntaryhmiltä odotetaan joustamista ja uhrautumista.

”Tänä keväänä pelkästään pörssiyhtiöt maksavat DanskeBankin mukaan yli 11 miljardin osingot. Pörssin ulkopuoliset firmat maksavat suunnilleen saman verran. Viime vuonna teollisuuden kiinteät investoinnit olivat n. 4 miljardia ja teollisuusyritysten tutkimus- ja tuotekehitettelymenot n. 3,1 miljardia.

Yritykset siis käyttävät voittovarojaan paljon mieluummin osinkoihin kuin investointeihin, tutkimukseen ja tuotekehittelyyn – siis paremman tulevaisuuden tekemiseen ja uusien työpaikkojen synnyttämiseen. Tälle on tehtävä jotakin – nyt teemme!”

Liitto kertoo, että yksi kampanjan tavoitteista on herättää yhteiskunnallista kohtuullisuuskeskustelua.

”Tulemme tiistaista eteenpäin muutaman kuukauden ajan toimimaan siten, että kerromme Teamin jäsenten kannalta tärkeiden firmojen maksamien osinkojen määrän. T

Tiistaina 9.2. osingoistaan esimerkiksi kertovat Fiskars, Sanoma ja Tikkurila. Fiskars teki syksyllä päätöksen Arabian tehtaan lopettamisesta, jonka seurauksena 120 saa potkut. Sanomalla oli useita yt-menettelyjä viime vuonna. Tikkurila puolestaan antoi marraskuussa 2015 yli 40 henkilölle potkut, Team kertoo.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 7 Demokraatti
VUODEN VALTUUTETTU - Minna Räsänen vei pisimmän korren
MINÄ-MINÄ-ERO! - Sipilä otti ja lähti
NORJA - Hoitotyön onnela
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Johannes Ijäs

Nyt otetaan perustuslaista mittaa – tässä jutussa Annika Lapintie, Tapani Tölli, Ben Zyskowicz, Ilkka Kantola ja Juha Rehula kertovat, täytyykö jonkin muuttua perustuslakivaliokunnan työssä
26.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat