Politiikka

Poikkeuksellinen välikysymys iskee monikärjellä – ”Nyt on viimeinen aika”

Lehtikuva / Mikko Stig
Antti Lindtmanin mukaan ei ole mitään epäselvyyttä tuloksesta, jos summaa yhteen hallituksen viime päivien päätökset: – Suomen suunta on nyt väärä.
Lehtikuva / Mikko Stig
Antti Lindtmanin mukaan ei ole mitään epäselvyyttä tuloksesta, jos summaa yhteen hallituksen viime päivien päätökset: – Suomen suunta on nyt väärä.
Lehtikuva / Mikko Stig
Antti Lindtmanin mukaan ei ole mitään epäselvyyttä tuloksesta, jos summaa yhteen hallituksen viime päivien päätökset: – Suomen suunta on nyt väärä.

– Kyse on laajasta välikysymyksestä, joka kattaa nyt poikkeuksellisesti aika monta yhteiskunnan osa-aluetta, SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman sanoo.

Kaikilla on kuitenkin yhteinen nimittäjä.

– Me haluamme kysyä, onko se suunta oikea, johon hallitus on nyt Suomea viemässä.

Lindtmanin mukaan hallituksen viime päivien päätöksissä ei kyse ole sellaisista päätöksistä, joita voisi perustella sillä, että ne on välttämätöntä tehdä Suomen talouden vakauttamiseksi.

– Tämä nostaa kysymyksen siitä, asetetaanko Suomessa markkinat ihmisen edelle.

Lindtman katsoo, että Suomen keskustassa on tapahtunut selvä muutos.

– Emme enää tunnista sitä keskustaa, joka on tekemässä päätöksiä, joissa markkinat asetetaan ihmisen ja aluepolitiikan edelle.

Lindtman varoittaa myös, että tällä linjalla Suomea viedään kohti yhteiskuntaa, jossa jokainen on oman onnensa seppä.

– Sen takia meidän on pakko kysyä hallitukselta, mihin se on Suomea viemässä – ja viime kädessä kysyä myös koko eduskunnalta, voiko eduskunta tukea sitä suuntaa, johon erityisesti keskustan johdolla Suomea ollaan viemässä.

– Meidän mielestämme vastaus on ei, ja sen vuoksi käytämme nyt järeintä opposition työkalua eli välikysymystä nostaaksemme tämän kysymyksen esille. Nyt on viimeinen aika korjata Suomen suunta, Lindtman sanoo.

Emme enää tunnista sitä keskustaa, joka on tekemässä päätöksiä, joissa markkinat asetetaan ihmisen ja aluepolitiikan edelle.

SDP jättää välikysymyksensä Suomen suunnasta tiistaina.

SDP:n kysymykset hallitukselle:

  • Kuuluuko hallituksen suunnitelmiin sosiaali- ja terveydenhuolto, jossa julkinen valta ei voi tuottaa kansalaisille tärkeitä peruspalveluja muutoin kuin osakeyhtiönä ja kilpailussa isojen ulkomaisten monikansallisten  yritysten kanssa?
  • Aikooko hallitus yhtiöittää Suomen tiet, rautatiet ja meriväylät ja aikooko hallitus muuttaa Suomen teillä kulkemisen maksulliseksi?
  • Aikooko hallitus pilkkoa VR:n ja Postin sekä myydä näin syntyvät uudet yhtiöt markkinoille?
  • Aikooko hallitus toteuttaa suunnitelmansa työttömien ilmaistyöstä, vaikka tämä vaarantaisi hallituksen tavoitteleman laajan työmarkkinaratkaisun?
  • Salliiko hallitus opettajankoulutuksen lakkauttamisen Savonlinnassa?
  • Ja onko koko hallitus esitettyjen hankkeiden takana ja onko hallitus yhtenäisesti viemässä eteenpäin tänä keväänä julkistettuja uusia yhtiöittämissuunnitelmia ja taksiliikenteen vapauttamista?
Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Demokraatti 1/20
ÄÄRIPÄÄT - Miksi vastakkainasettelu kiinnostaa?
KANSA JA KAPITALISMI - Joillakin on varaa sijoittaa
MISSÄ OLET NYT - Ari Korhonen
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Rane Aunimo

Jussi Halla-ahon mukaan ilmasto lämpenee ja se liittyy ihmisen toimintaan – viiden lapsen isä julisti Helsingissä sanomaa, mutta flirtti olikin tutun ivallinen
23.1.2020

Luetuimmat


Uusimmat