Politiikka

Rinne kehysriihen saldosta: ”Hallitus ei käyttänyt viimeistä mahdollisuuttaan”

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on pettynyt hallituksen kehysriihen lopputulokseen. Rinteen mukaan hallitus ei riihessään millään tavalla pyrkinyt korjaamaan aikaansaamaansa eriarvoisuuskehitystä.

– Sinänsä myönteiset toimetkin ovat kosmeettisia verrattuna leikkauksiin, joita on tehty työttömille, lapsiperheille, eläkeläisille ja opiskelijoille koulutuksesta puhumattakaan. Hallitus ei käyttänyt viimeistä mahdollisuuttaan korjata työvoiman ulkopuolella olevien ihmisten arjessa tekemäänsä pahaa jälkeä, Rinne sanoo.

Kehysriihen saldona oli Rinteen mukaan pieniä parannuksia uuden teknologian, alusta- ja jakamistalouden synnyttämiin haasteisiin, jotka ovat pian edessä. Sen sijaan lähivuosille ei hänen mukaansa ole luvassa mitään isoja rakenneuudistuksia kuten oppivelvollisuusiän nostoa tai perhevapaajärjestelmän uudistamista.

”Kun pitäisi luoda turvallisuutta ja luottamusta tulevaisuuteen, lisätään epävarmuutta.”

Palkansaajien kurittaminen jatkui Rinteen mukaan riihessäkin.

– Sen sijaan, että hallitus olisi tarjonnut porkkanaa nostamalla arvonlisäveron alarajan 30 000 euroon tai tarjoamalla 20 000 euron verovähennyksiä ensimmäisen työkaverin palkkaamisesta, se meni ja pamautti työsuhdeturvaan heikennyksiä alle 20 työntekijän yrityksissä. Kun pitäisi luoda turvallisuutta ja luottamusta tulevaisuuteen, lisätään epävarmuutta.

– Hallitus puhuu, että esimerkiksi syntyvyyden lisääminen pitäisi ottaa vakavasti, mutta nämä toimet vievät aivan päinvastaiseen suuntaan, Rinne sanoo.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat