Työmarkkinat

110 000 jäsenen liitto laskee jäsenmaksuaan: Enintään 49 euroa kuukaudessa

Kari Hulkko
Kari Hulkko

Ammattiliitto Pron edustajisto päätti tänään kokouksessaan laskea liiton jäsenmaksua vuodelle 2019. Pron edustajisto päätti, että Pron jäsenmaksu on ensi vuonna 1,25 % veronalaisesta palkkatulosta tai enintään 49 euroa kuukaudessa.

Jäsenmaksu sisältää liiton, työttömyyskassan ja yhdistysten osuudet. Työttömyyskassamaksun osuus tästä on 9,5 euroa. Jäsenmaksua eivät maksa eläkkeellä olevat, senioriyhdistyksen ja liiton opiskelijayhdistyksen jäsenet. Pron työttömyyskassa tiedotti aiemmin tällä viikolla työttömyyskassan 5,1 prosentin työttömyyden olevan työttömyyskassan historian matalin.

”Jäsenmaksun laskemisen mahdollistaa Pron ja Pardian suunnitellun yhdistymisen tuoma laajempi jäsenpohja”, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen kertoo.

Pron ja Pardian suunniteltu yhdistyminen tarkoittaa, että Prossa aloittaa uusi sektori, joka vastaa julkisen sektorin jäsenten edunvalvonnasta.

”Jäsenpohjan laajentuminen tarkoittaa luonnollisesti leveämpiä hartioita edunvalvontaan, mutta se tarkoittaa myös sitä, että koko jäsenkuntamme hyötyy liiton kasvusta suoraan matalamman jäsenmaksun kautta”, Malinen sanoo tiedotteessa.

Prolla on jäseniä noin 110 000, joista työmarkkinoilla on 80 000.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat