Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

1400 suomalaista saa vuosittain jopa 60 000 euron verotuen – Hiilamo: “Erittäin vaikeaa puolustella yleisellä edulla”

Professori Heikki Hiilamo käsittelee Ylen kolumnissaan Juha Sipilän (kesk.) hallituksen läpiajamaa metsälahjavähennystä. Puun myyntituloja koskeva laki on ollut voimassa reilun vuoden ja koskee vuosittain vain 1400 suuria metsätiloja lahjaksi saavaa suomalaista.

– Se hyödyttää siis vain erityisesti niitä, joilla on paljon metsätalouden pääomatuloja. Parhaimmillaan metsälahjavähennys voi antaa jopa 60 000 euron verotuen lahjansaajalle, Hiilamo kirjoittaa.

Lakia on Hiilamon mukaan erittäin vaikeaa puolustella yleisellä edulla. Asiantuntijat ja oppositio ovat arvostelleet lakia ankarasti muun muassa kansalaisten yhdenvertaisuuden, luonnonsuojelun ja EU-oikeuden näkökulmasta.

– Laki onkin surullinen esimerkki siitä, miten hallituspuolueet käyttävät kansalta saamaansa valtaa pienen ja jo valmiiksi etuoikeutetun ryhmän suosimiseen.

– Viime eduskuntavaaleissa hallituspuolueista äänesti 1,7 miljoonaa ihmistä, mutta se käytti valtaansa 1 400 jo valmiiksi etuoikeutetun kansalaisen suosimiseen, Hiilamo kirjoittaa Ylen sivuilla.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE