Politiikka

1400 suomalaista saa vuosittain jopa 60 000 euron verotuen – Hiilamo: ”Erittäin vaikeaa puolustella yleisellä edulla”

Jari Soini
Jari Soini
Jari Soini

Professori Heikki Hiilamo käsittelee Ylen kolumnissaan Juha Sipilän (kesk.) hallituksen läpiajamaa metsälahjavähennystä. Puun myyntituloja koskeva laki on ollut voimassa reilun vuoden ja koskee vuosittain vain 1400 suuria metsätiloja lahjaksi saavaa suomalaista.

– Se hyödyttää siis vain erityisesti niitä, joilla on paljon metsätalouden pääomatuloja. Parhaimmillaan metsälahjavähennys voi antaa jopa 60 000 euron verotuen lahjansaajalle, Hiilamo kirjoittaa.

Lakia on Hiilamon mukaan erittäin vaikeaa puolustella yleisellä edulla. Asiantuntijat ja oppositio ovat arvostelleet lakia ankarasti muun muassa kansalaisten yhdenvertaisuuden, luonnonsuojelun ja EU-oikeuden näkökulmasta.

– Laki onkin surullinen esimerkki siitä, miten hallituspuolueet käyttävät kansalta saamaansa valtaa pienen ja jo valmiiksi etuoikeutetun ryhmän suosimiseen.

– Viime eduskuntavaaleissa hallituspuolueista äänesti 1,7 miljoonaa ihmistä, mutta se käytti valtaansa 1 400 jo valmiiksi etuoikeutetun kansalaisen suosimiseen, Hiilamo kirjoittaa Ylen sivuilla.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat