Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Uutiset

18-vuotias Patrik viihtyy Kajaanissa – Nuorten naisten häviäminen huolestuttaa paikallisia

Kajaanilaiset Patrik Huotari ja Tiina Kyllönen viihtyvät hyvin kotikaupungissaan.

Kun Patrik Huotarin kaverit arvostelivat kotipaikkakuntaansa, päätti Huotari vaikuttaa asioihin. Niin hänestä tuli SDP:n kuntavaaliehdokas.

Sanna Husa

Demokraatti / Oulu

– Kaverit sanoivat aika kärkkäälläkin kielellä Kajaanin olevan huono paikka. Ajattelin, että itse kyllä viihdyn täällä. Ymmärsin kuitenkin heidän näkökulmansa ja halusin vaikuttaa asioihin, tämän kevään ylioppilas Patrik Huotari kertoo.

Huotarin vaaliteemoja ovat kunnan houkuttelevuus, koulutus sekä oikeudenmukaisuus palveluiden suhteen.

– Vaalikampanjani teen pääasiassa sosiaalisen median puolella, mutta lisäksi olen ollut paneeleissa ja haastatteluissa.

Työttömyysleima muuttui työvoimapulaksi

Kajaanin sosialidemokraattien vaalipäällikkönä toimiva Tiina Kyllönen viihtyy Huotarin tavoin hyvin kotipaikkakunnallaan.

– Kajaani on aivan ihana kaupunki! Kajaanissa on helppo ja sujuva arki. Liikkuminen on helppoa, kun olet viidessä minuutissa joka paikassa. Täällä on älyttämän laadukas varhaiskasvatus ja perusopetus. Tämä on hyvä kaupunki kasvattaa lapsia ja tehdä töitä, hän toteaa.

Paikallisen puolueosaston puheenjohtaja Kari Kemppainen mainitsee ongelmat, joihin kuntapäättäjien pitäisi tarttua. Hän kertoo, että sosialidemokraatit ovat valmiita tekemään töitä elinvoimaisuuden kehittämiseksi.

–  Ongelma on se, että nuoret naiset häviävät kaupungista. Se vaikuttaa siihen, miten perheitä muodostuu. Yliopistotasoisen koulutuksen päättyminen oli kova isku tämän suhteen. Demarit ovat menneet Kajaanissa aina palvelut edellä. Se on meille tärkeä aihe.

Reilun 36 000 asukkaan Kajaani on Kainuun maakunnan keskuspaikkakunta. Kajaanin lisäksi vahvalla maakuntaidentiteetillä varustettuun Kainuuseen kuuluu seitsemän muuta kuntaa. SDP:n Oulu piirin piirihallituksessa pitkään vaikuttanut Markku Oikarinen kertoo kaupungin tilanteen muuttuneen.

– Olemme päässeet vahvasta työttömyysleimasta ja meillä on nyt osaavan työvoiman työvoimapula. Nyt keskustaa yritetään elävöittää niin paljon kuin se on taloudellisesti mahdollista.

Puheenjohtaja Kari Kemppainen tiivistää lopuksi Kajaanin sosialidemokraattien vaalityön idean.

–  Pienellä ja pippurisella porukalla valmistaudutaan vaaleihin. Yhteinen päämäärä on saada mahdollisimman paljon valtuutettuja.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE