Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

CMI:n toiminnanjohtaja Tuija Talvitie naisten puuttumisesta konfliktien ratkaisutyössä: ”Sehän on sulaa hulluutta”

Konfliktinratkaisujärjestö CMI:n toiminnanjohtaja Tuija Talvitie kertoo Demokraatin videohaastattelussa, mitä tapahtuu konfliktien ratkaisemisessa kulissien takana.

– Julkisuuden valokeila tuo aina aika paljon paineita mukanaan. Kun kulisseissa keskustellaan konflikteista, se on yleensä koko yhteiskuntaa ravisuttava tragedia. Päästään usein pureutumaan luottamuksen rakentamiseen ja oikeisiin ongelmakohtiin, joista pitää keskustella, hän sanoo.

– Silloin kun julkisuudessa puhutaan, niin yleensä itse kunkin ja asianosaisten täytyy omaksua joku rooli. Kun ollaan julkisuuden valokeilan ulkopuolella, päästään puhumaan asioista niiden omilla nimillä.

Lisäksi Talvitie vastaa kysymykseen, millaisia vaikutuksia sillä voisi olla, jos naisia olisi nykyistä enemmän konfliktien ratkaisutyössä.

– Jos puolet tai joissain tapauksissa yli puolet yhteiskunnan jäsenistä ei pääse millään lailla mukaan miettimään ratkaisuehdotuksia, sehän on sulaa hulluutta. Todella hankalissa tilanteissa kannattaa käyttää kaikki parhaat resurssit hyvin ja tehokkaasti.

– Naiset itsessään tuovat erilaisia näkemyksiä konflikteihin ja erilaisia kokemuksia sodasta ja konfliktista. Kun halutaan rakentaa yhteiskuntaa uusiksi, naisten ääni pitää ja kannattaa ottaa huomioon.

Tuija Talvitien laaja haastattelu ilmestyy Demokraatin viikkolehdessä torstaina 9. helmikuuta ja verkkoversio jutusta keskiviikkona 8. helmikuuta.

Lisää aiheesta

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE