Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

–412 000€ järkytti keskustan nuorisopomot: Hallitus vie rauhanjärjestöiltä rahat

suzana bincl
Anniina Sippola (vasemmalla) ja Hilkka Kemppi vaativat rauhantyön järjestöjen säästöpäätöstä hylättäväksi.

– Olemme järkyttyneitä valtiovarainministeriön esityksestä vähentää rauhantyötä tekevien järjestöjen jo muutenkin vaatimatonta rahoitusta, Keskustanuorten puheenjohtaja Hilkka Kemppi ja Keskustan opiskelijaliiton puheenjohtaja Anniina Sippola toteavat.

Demokraatti.fi

He vaativat budjettiriihen neuvottelijoita panostamaan nuorten syrjäytymistä ehkäiseviin keinoihin.

– Erityistä huomiota tulee kiinnittää väkivaltaisen radikalismin ennaltaehkäisevään kitkemiseen, kuten rauhantyötä tekevien järjestöjen rahoitukseen sekä koulutuksen ja nuorten työllisyyden parantamiseen.

Rauhantyötä tekevät järjestöt kouluttavat muun muassa opettajia yhdenvertaisuuden edistämiseen ja nuorisotyöntekijöitä rasisminvastaiseen työhön.

– Rauhantyön rahoitus on ensiarvoisen tärkeää juuri nyt. Rauhantyön järjestöjen suunniteltu rahoitussäästö 412 000 euroa tulee hylätä, nuorisopomot linjaavat.

Rauhantyön rahoitus on ensiarvoisen tärkeää juuri nyt.

Heidän mielestään nuorisotyöttömyyden hoito ja saavutettava sekä laadukas koulutusjärjestelmä ovat avainasemassa radikalisoitumisen ennaltaehkäisevässä työssä.

– Kyse on usein nuoren monimuotoisesta ongelmavyyhdistä, jossa yhdistyvät näköalattomuus ja ulkopuolisuuden tunne. Näiden torjumiseen tarvitaan yhtenäistä ja riittävästi rahoitettua nuorisotakuuta ja sitä tukevia keinoja.

Kemppi ja Sippola muistuttavat, että nuorten väkivaltaiset radikaalit teot Euroopassa ovat järkyttäneet viime aikoina.

– Budjettiriihessä on tunnistettava, että väkivaltaista radikalisoitumista ei kitketä yksittäisin keinoin vaan koko järjestelmän on oltava nuoren kasvua ja tulevaisuutta tukeva. Tähän kuuluvat koulutuksen riittävä rahoitus sekä työpaikkojen luominen, Kemppi ja Sippola tiivistävät.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE