Ulkomaat

48 tuntia aikaa jättää eroanomus – Etelä-Afrikan Zumalle viimein lähtö?

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Etelä-Afrikan johtava puolue ANC on päättänyt ryhtyä toimiin presidentti Jacob Zuman (kuvassa) sivuuttamiseksi maan johdosta, kertovat paikallismedian lähteet.

Lähteiden mukaan puolueen toimeenpaneva komitea päätti asiasta maanantaina alkaneessa kokouksessa. Kokous venyi 13 tunnin mittaiseksi.

Uutistoimisto AFP:n mukaan puolue voi niin sanotusti kutsua presidentin pois tehtävästään, mutta presidentillä ei ole kuitenkaan velvoitetta noudattaa käskyä.

Aiemmin Etelä-Afrikan yleisradioyhtiö SABC kertoi lähteisiinsä vedoten, että puolue antoi Zumalle 48 tuntia aikaa jättää eroanomuksensa.

ANC:n puoluejohtajan Cyril Ramaphosan raportoitiin lähteneen suljetuin ovin pidetystä kokouksesta tapaamaan Zumaa tämän virka-asunnolle. Ramaphosan autokulkueen kerrottiin myös palanneen kokouspaikalle myöhemmin.

Tietoja puolueen toimista ja päätöksistä ei ole vahvistettu eikä ANC ole kommentoinut mediatietoja.

Maan poliittinen pattitilanne on pitkittynyt, kun korruptioskandaalien rampauttama Zuma ei ole suostunut väistymään tehtävästään ennen presidenttikautensa päättymistä.

Varapresidentti Ramaphosa valittiin jo joulukuussa ANC:n puoluejohtajaksi Zuman tilalle. Hän sanoi viime keskiviikkona, että neuvottelut Zuman asemasta on määrä saada päätökseen lähipäivinä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 4 Demokraatti
SUOMI KUNTOON? - Sota ay-liikettä vastaan
ALF REHN - Suomalaiset ovat nössöhyviksiä
ITÄMERI - Ongelma pinnan alla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Annakati Mattila

Muuttovirta Suomen ja Viron välillä kääntyi täydellisesti – Miksi niin moni virolainen maahanmuuttaja kokee itsensä muukalaiseksi?
19.2.2019

Luetuimmat


Uusimmat