Politiikka

5 miljoonaa euroa siirtyy työnantajan pussiin – keskolaisten mitta täynnä

Getty Images
Keskolaiset odottavat yrityksen työllistävän kaikki irtisanomisuhan alla olevat.
Getty Images
Keskolaiset odottavat yrityksen työllistävän kaikki irtisanomisuhan alla olevat.
Getty Images
Keskolaiset odottavat yrityksen työllistävän kaikki irtisanomisuhan alla olevat.

Kesko on käynnistänyt neljät eri yt-neuvottelut sen eri toimialoilla ja kaavailee jopa 103 henkilön vähennyksiä.

Palvelualojen ammattiliiton PAMin keskolaisten ammattiosasto vaatii, että Kesko työllistää kaikki irtisanomisuhan alla olevat. Heidän pitää saada työkokemustaan, -sopimustaan ja osaamistaan vastaava työ, jos eläkkeelle ei ole pääsyä.

Osasto huomauttaa, että Kesko on vuosien saatossa irtisanonut yt-menettelyillä tuhansia ihmisiä, mutta konsernin todellinen henkilöstömäärä ei ole vähentynyt.

– Toisin sanoen Kesko on pitkälti irtisanonut vanhat työntekijät ja palkannut hieman muuntuneisiin toimiin uudet tekijät talon ulkopuolelta.

Kesko on tahkonnut erinomaista tulosta vuosien ajan.

Osasto muistuttaa, että Kesko on sitoutunut kilpailukykysopimuksella edistämään työllisyyttä. Sen mukaan Keskon pääjohtaja Mikko Helander oli työnantajien kärkihenkilöinä vaatimassa yhteiskuntasopimusta. Sopimuksella haluttiin siirtää sosiaalimaksuja työnantajilta työntekijöiden maksettavaksi.työllisyyden edistämisen nimissä.

Keskolaisten laskujen mukaan tämä tarkoittaa vuodessa noin viiden miljoonan euron tulonsiirtoa työntekijöiltä työnantajalle.

– Kesko on myös tahkonnut erinomaista tulosta vuosien ajan. Se kykenisi sitouttamaan henkilöstön tekemään entistä parempaa tulosta, jos noudattaisi vastuullisia toimintaperiaatteita ja säilyttäisi työsuhteet.

Keskolaisten ammattiosasto päätti myös yhtyä kaupan alan kolmen suurimman ammattiosaston kannanottoon. Kaupan työntekijät marssivat työpaikoiltaan ulos, jos työnantajat vielä esittävät heikennyksiä työehtoihin kilpailukykysopimuksen voimassa ollessa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat