SONK: MV-lehden ja Uberuutisten nettisivuilla mainostavat yritykset boikottiin

SONKin puheenjohtaja Hanna Huumonen.
SONKin puheenjohtaja Hanna Huumonen.
SONKin puheenjohtaja Hanna Huumonen.

Sosialidemokraattiset opiskelijat – SONK ry muistuttaa, että viime vuoden alussa useat suomalaiset yritykset vaativat Googlea poistamaan mainoksensa MV-lehti-julkaisun nettisivuilta. Sivustoa on arvosteltu arvovihapuheen, rasismin, misogynian sekä tarkastamattomien ja keksittyjen uutisten levittämisestä. Google poistikin pian mainoksensa, mutta sivuilla on yhä erilaisten tahojen mainontaa.

Kun kyseessä on kohderyhmiin sidottu mainostus, kaikki mainostavat yritykset eivät välttämättä tiedä, millaisille sivuille heidän mainoksensa päätyy. Jos yritys liitetään tällaiseen sivustoon, voi siitä SONKin mukaan muodostua paljon imagohaittaa.

Järjestö on lähestynyt sivuilla mainostavia yrityksiä avoimeella kirjeellä, jotta yrityksillä olisi mahdollisuus luopua mainonnastaan MV-lehden ja Uberuutisten sivustoilla.

– Vetoamme näihin yrityksiin: poistakaa mainoksenne valheita, naisvihaa ja ulkomaalaisvihaa levittelevältä sivustolta. Vihanlietsontaa ei saa tukea mainostulojen voimalla. Jos yritykset eivät poista mainontaansa, kannustamme kaikkia kansalaisia boikotoimaan näillä sivuilla mainostavia tahoja ja ottamaan yhteyden yritykseen kysyen, haluavatko he todella näkyvyyttä tällaisella sivustolla,  sanoo SONKin puheenjohtaja Hanna Huumonen.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat