Naisjärjestö pöyristyi: ”Meillä onkin poliisille vain yksi kysymys: kuinka te kehtaatte?”

Naisasialiitto Unioni ottaa voimakkaasti kantaa Helsingin poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäen sanomisiin brittiläisen The Telegraph -lehden haastattelussa.

Koskimäen mukaan seksuaalinen häirintä (sexual harrassment) ja ulkona tapahtuvat raiskaukset (sexual assaults) ovat Suomessa uusi ilmiö. Koskimäen mielestä ilmiö olisi rantautunut Suomeen vasta viime vuonna tulleiden turvapaikanhakijoiden mukana.

Naisasialiitto Unioni muistuttaa Facebook-päivityksessä, että seksuaalista häirintää keskimäärin 5-vuotiaasta asti kokeneen suomalaisen naisen, poliisin omien tilastojen ja uhritutkimusten näkökulmasta väite on pöyristyttävä.

– Meillä onkin poliisille vain yksi kysymys: kuinka te kehtaatte?

Naisasialiitto Unioni kertoo haluavansa lopun ”jo kuukausia jatkuneelle ylipuhumiselle ja ulkoamäärittelylle ja miljoonien Suomessa asuvien keskenään erilaisten naisten kokemien vakavien ongelmien välineellistämiselle”.

Naisten häirintäkokemuksia jaetaan Twitterissä tunnuksella #lääppijä.

– Mene ja jaa omasi. Nämä kokemukset ovat nyt käytävässä keskustelussa täysin näkymättömiä. Naisten ääni ei kuulu. Laitetaan se kuulumaan.

Naisasialiitto Unioni on poliittisesti sitoutumaton feministinen naisjärjestö. Se kertoo tavoitteekseen naisten aseman parantamisen ja sukupuolisyrjinnän poistamisen. Järjestö julkaisee Tulva-lehteä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat