Nasima Razmyar: ”Miten voi olla, että vasta kun kourijan käsi on totuttua tummempi, asiasta kiinnostutaan?”

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

SDP:n kansanedustajan Nasima Razmyarin mielestä Helsingin apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäen kommentit ensin The Telegraph -lehdessä ja myöhemmin STT:n haastattelussa kuulostavat vähättelyltä.

– Vierailu turvakodissa voisi tehdä hyvää paitsi poliisipäällikölle myös monelle muulle. Siellä naiset voivat kertoa, kuinka vakava ongelma meillä on ollut ja on edelleen, hän kirjoittaa blogissaan.

Razmyar viittaa myös Kölnin tapahtumiin uutenavuotena.

– Saksan uudenvuoden tapahtumat olivat järkyttävät ja tietysti yksiselitteisesti väärin. Seksuaalinen häirintä ja väkivalta ovat aina yksiselitteisesti väärin. Yhtälailla on väärin myös se, että julkisessa keskustelussa eri mieltä olevat naiset yritetään hiljentää uhkaamalla seksuaalisella väkivallalla. On väärin, että nuori tyttö joutuu oppimaan, ettei aikuisen käsi aina ole suojeleva.

Razmyar kirjoittaa, että jokainen on varmasti iloinen siitä, että naisiin kohdistuva seksuaalisluonteinen henkinen ja fyysinen väkivalta otetaan vihdoin vakavasti.

– Moni kuitenkin ihmettelee, miten voi olla, että vasta kun kourijan käsi on totuttua tummempi, asiasta kiinnostutaan? Sitä ihmettelen minäkin.

Razmyar sanoo, että jokainen nainen ansaitsee oikeuden puhua ilman, että häntä uhkaillaan seksuaalisella väkivallalla.

– Siihen ei saa vaikuttaa pukeutuminen, etnisyys, vamma tai toisen osapuolen humalatila. Mikään ei oikeuta loukkaamaan toisen koskemattomuutta ilman lupaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat