Joensuun demarien mitta täyttyi: ”Soldiers Of Odinin partioinnin motiivina rasismi”

Lehtikuva
Lehtikuva

Katupartiointiin ryhtynyt Odinin soturit (Soldiers Of Odinelvyttää Joensuun jo unohduksiin painunutta skinimainetta, sanovat SDP:n kansanedustaja, Joensuun työväenyhdistyksen puheenjohtaja Riitta Myller ja varapuheenjohtaja Eveliina Reponen yhdistyksen tiedotteessa.

Yhdistys on täysin Joensuun kaupungin, entisen ja nykyisen presidentin Tarja Halosen ja Sauli Niinistön takana siinä, että järjestyksenvalvonta ja turvallisuuden ylläpito kuuluvat yksinomaan poliisille.

”Univormuasuiset nuorten miesten ryhmät huolestuttavat ja pelottavat ihmisiä. Etenkin kun motiivina näyttää useimmiten olevan maahanmuuttovastaisuus tai suoranainen rasismi.”

Jo yli 3 000 joensuulaista on allekirjoittanut ”Joensuu vapaaksi pelosta” -nettiadressin. Se on positiivinen osoitus ihmisten rohkeudesta, demarit sanovat ja korostavat, ettei partioita ei tarvita, mutta muuta apua kyllä.

”On ymmärrettävää, että turvapaikanhakijoiden suuri määrä yllätti ja herättää myös huolta. Hakemusten käsittelyä ja kielteisen päätöksen saaneiden palauttamista on nopeutettava, mutta ennen muuta on tehostettava maahanmuuttajien kotouttamista suomalaiseen yhteiskuntaan ja sen tapojen ja normien ymmärtämiseen.”

Demariyhdistys vaatii myös hallituksen johtoa sanoutumaan selvästi irti katupartioista.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat