Junaliikenne palaa normaaliksi torstaina

Lehtikuva/Eija Kontio
VR palaa huomenna normaaliin liikennöintiin.
Lehtikuva/Eija Kontio
VR palaa huomenna normaaliin liikennöintiin.
Lehtikuva/Eija Kontio
VR palaa huomenna normaaliin liikennöintiin.

VR palaa huomenna normaaliin liikenteeseen lähi- ja kaukoliikenteessä. Sääennusteen mukaan Etelä-Suomessa ei ole enää odotettavissa lumisateita ja navakkaa tuulta, jotka haittaavat ratalaitteita ja junakalustoa.

VR karsii junaliikennettä vielä tänään lumentulon takia. Kaukoliikenteessä osa Helsingin ja Tampereen sekä Helsingin ja Turun välisistä intercityjunista jää pois liikenteestä.

VR:n operaatiokeskuksen johtajan Ari Vanhasen mukaan matkustajat ovat vaikuttaneet tyytyväisiltä viime päivien toimintaan, sillä suunniteltu junaliikenne ei päässyt ruuhkautumaan.

– Harkitsemme myös jatkossa tapauskohtaisesti, pitääkö junaliikennettä karsia. Vähään aikaan tällaista ei ole tarvinnut tehdä, Vanhanen sanoo.

Vanhasen mukaan VR harkitsee junaliikenteen karsimista sellaisissa säätilanteissa, joissa ennustetaan kovaa lumipyryä, pakkasta ja tuulta.

Linja-autot saattavat vielä myöhästellä

Helsingin seudun joukkoliikenne HSL kertoo, että pääkaupunkiseudun suhteellisen selkeä sää on mahdollistanut joukkoliikenteen kulkemisen tänään jo lähes normaalisti. Liikenteen karsinta vaikuttaa lähinnä lähijunaliikenteeseen.

– Liukkauden ja auraustöiden takia linja-autot saattavat edelleen hidastella. Mitään sellaista ei ole tapahtunut, että autot eivät olisi päässeet ollenkaan liikenteeseen varikolta. Päivä on sujunut kohtuullisen hyvin liikenteen kannalta, HSL:n tiedotuspäällikkö Sari Kotikangas sanoo.


Ajokeli huono Itä- ja Keski-Suomessa

Sää jatkuu tänään huonona vielä Etelä-Suomesta ylöspäin. Itäiseen ja keskiseen Suomeen saadaan tänään sankkoja lumisateita. Ilmatieteen laitoksen mukaan pyry jatkunee iltapäivään saakka ja lunta saattaa paikoin tulla jopa parikymmentä senttiä.

Tampereen tieliikennekeskuksen mukaan ajokeli on ollut aamun ja aamupäivän aikana paikoin erittäin huono. Pöllyävä pakkaslumi haittaa näkyvyyttä ja tiet ovat paikoin liukkaita. Tieliikennekeskuksen tietoon ei ole tullut pahoja onnettomuuksia.

– Ihmiset ovat osanneet varautua säähän ja ajaneet suhteellisen maltillisesti, sanoo Tampereen tieliikennekeskuksen tieliikennepäivystäjä Marjatta Talliniemi.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat