SDP tuomitsee rasistiset katupartiot – Rinne: ”Omiaan lisäämään turvattomuuden tunnetta”

Lehtikuva
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne katsoo katupartioiden heikentävän turvallisuudentunnetta.
Lehtikuva
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne katsoo katupartioiden heikentävän turvallisuudentunnetta.
Lehtikuva
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne katsoo katupartioiden heikentävän turvallisuudentunnetta.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoo kannanotossaan SDP:n suhtautuvan hyvin kielteisesti Soldiers of Odinin kaltaisiin järjestöihin ja tuomitsevan kaikenlaiset rasistiset katupartiot yksiselitteisesti.

– Oikeusvaltiossa kenenkään ei pidä ottaa oikeutta omiin käsiinsä, eikä ajaa omia ideologisia tavoitteitaan synnyttämällä pelkoa ja turvattomuutta, Rinne linjaa.

Rinne muistelee kannanotossaan omaa nuoruuttaan, jolloin Mäntsälässä vanhemmilla oli tapana järjestää perjantai- ja lauantai-illoiksi vapaaehtoistoimintana katukahviloita ja vastaavaa toimintaa.

– Tarkoituksena oli huolehtia siitä, että nuorilla oli viikonloppuna turvallista ja aikuiset näkyivät. Jos nuoren viikonloppu oli mennyt ”överiksi”, tieto kulki nopeasti vanhempien kesken. Sekä nuoret että vanhemmat pitivät katukahvilaa järkevänä toimintana. Kahden teini-ikäisen tytön vanhempana olin itsekin mukana muutaman kerran. Kyse ei ollut katujen turvallisuudesta, vaan vanhempainvastuun jakamisesta koko kylän kesken, Rinne sanoo.

Rinteen mukaan tällaisesta järkevästä huolenpidosta on pidettävä erilläään yleisen turvallisuuden nimissä perustetut katupartiot.

– Yksityiset katupartiot ovat omiaan lisäämään turvattomuuden tunnetta erityisesti siksi, että niiden taustalla on ilman syvempää analyysia muodostettu uhkakuva. Usein tämä uhkakuva perustuu faktojen sijaan tietämättömyydestä kumpuaviin pelkotiloihin, Rinne kirjoittaa.

– Kenenkään turvattomuuden tunnetta tai rikoksen uhriksi joutunutta ei tietenkään pidä vähätellä mutta on rehellistä myöntää, että Suomi on lähtökohtaisesti turvallinen maa. Tätä turvallisuutta ei pidä järkyttää toiminnalla, joka tosiasiallisesti heikentää niiden instituutioiden toimintaa, jotka ovat aikanaan perustettu turvallisuuden takaamiseksi. Poliisi on perustellusti yksi luotetuimmista viranomaisistamme. Sen voimavarat on turvattava muuttuvassa turvallisuusympäristössä, hän jatkaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat