STTK:lta filmisarja maahanmuuttajille – Razmyar ja Yanar kertovat suomalaisesta työelämästä

Kari Hulkko
SDP:n kansanedustaja Nasima Razmyar esiintyy STTK:n videolla.
Kari Hulkko
SDP:n kansanedustaja Nasima Razmyar esiintyy STTK:n videolla.
Kari Hulkko
SDP:n kansanedustaja Nasima Razmyar esiintyy STTK:n videolla.

STTK on tuottanut Suomi kodiksi -filmisarjan, jossa kerrotaan maahanmuuttajille perustietoa suomalaisen työelämän arvoista ja pelisäännöistä sekä annetaan käytännön neuvoja työnhakuun.

Verkossa ja sosiaalisessa mediassa jaettavilla filmeillä maahanmuuttajataustaiset kansanedustajat Nasima Razmyar (sd.) ja Ozan Yanar (vihr.) kertovat suomalaisesta elämäntyylistä ja työmarkkinoiden kulttuurista. Videoita voi katsella STTK:n YouTube-kanavalta.

– STTK pitää tärkeänä turvapaikanhakijoiden ja muiden maahanmuuttajien onnistunutta kotouttamista. Työelämään kiinni pääseminen on yksi polku hyvään kotouttamiseen, ja ammattilliselle keskusjärjestölle on luontevaa tukea tätä tavoitetta, puheenjohtaja Antti Palola sanoo tiedotteessa.

STTK korostaa työelämässä olevien ja sinne pyrkivien tasa-arvoa sekä kaikille samoja oikeuksia ja velvollisuuksia.

– Pelisääntöjen on oltava samat kaikille palkansaajille riippumatta esimerkiksi ihonväristä, sukupuolesta tai uskonnosta. Maahanmuuttajien haasteita täynnä olevaa elämäntilannetta ei saa käyttää hyväksi eikä esimerkiksi luoda heistä pimeää- tai halpatyövoimaa oikeudenmukaisuutta ja reilua peliä korostaville suomalaisille työmarkkinoille, Palola painottaa.

Videot tekstitetään useille kielille

Filmeillä kerrotaan suomalaisten työmarkkinoiden perustuvan sopimisen kulttuuriin, eikä työelämässä tarvitse pärjätä vain omin voimin. Lisäksi jaetaan tietoa ja neuvoja työnhakuun ja hyvän ansioluettelon laatimiseen sekä kerrotaan, mitä työhaastattelussa tapahtuu.

Filmeillä puhutaan suomea ja ne tekstitetään useille kielille, ensimmäisessä vaiheessa englanniksi ja arabiaksi. Filmit on toteuttanut Make Films.

STTK on yhdessä jäsenliittojensa kanssa tuottanut myös työelämän perustietoa tarjoavan koulutusmateriaalin ja järjesti ennen joulua kuusi koulutustilaisuutta Evitskogin vastaanottokeskuksessa Kirkkonummella. Luennot ovat yhteistyön alku ja jatkoa sekä sen mahdollista laajentamista muihin vastaanottokeskuksiin selvitetään.

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat