Outo näytelmä: Oinonen arvostelee poliisia, muttei suostu yhteistyöhön

Lehtikuva
Kansanedustaja Pentti Oinonen (ps.) on ilmaissut, ettei suostu poliisin kuulusteltavaksi.
Lehtikuva
Kansanedustaja Pentti Oinonen (ps.) on ilmaissut, ettei suostu poliisin kuulusteltavaksi.
Lehtikuva
Kansanedustaja Pentti Oinonen (ps.) on ilmaissut, ettei suostu poliisin kuulusteltavaksi.

Itä-Suomen poliisi kertoi tänään selvittävänsä, tapahtuiko Kuopiossa teinitytön väitettyä raiskausta. Esiselvityksen pontimena on kansanedustaja Pentti Oinosen (ps.) lehtikirjoitus.

Oinonen kirjoitti Karjalaisen mielipidekirjoituksessa, että 15-vuotias tyttö raiskattiin viime viikolla Kuopiossa ja ”vahvasti epäiltynä” olisi turvapaikanhakija. Hän piti edesvastuuttomana, että viranomaiset vähättelevät raiskaustapauksia.

STT:n puhelimitse tavoittama Oinonen oikoo kirjoittamaansa.

Hän kertoo, että luki viittaamastaan raiskauksesta Savon Sanomista. Loppiaisena ilmestyneessä lehdessä kirjoitettiin tytön raiskauksesta Kuopiossa. Tyttö olikin syntynyt vuonna 1997 eikä siis ollut 15-vuotias, kuten Oinonen muisteli. Tapauksesta epäiltiin tuolloisen lehtijutun mukaan ulkomaalaistaustaista miestä.

– Tämähän on tapahtunut näköjään jo joulukuun ensimmäisenä päivänä, Oinonen toteaa.

– Minut on uhattu raahata kuulusteluun tämän asian vuoksi. Tervetuloa.

Iltalehden haastattelussa Oinonen sanoo, ettei ”vapaaehtoisesti poliisiauton kyytiin astu”.

Poliisi tiedotti aiemmin tänään selvittävänsä nyt, onko Oinosen kirjoituksessaan mainitsemaa raiskausrikosta tapahtunut ja onko asiassa syytä käynnistää esitutkinta.

– Kun meillä ei ole tietoa tällaisesta tapauksesta, yritämme eri lähteistä selvittää, onko syytä epäillä rikosta, kertoi poliisipäällikkö Taisto Huokko aiemmin aamupäivällä.

Poliisin mukaan viime elokuun ja toissa päivän välillä raiskauksista on Itä-Suomessa tehty 39 ilmoitusta, joissa yhdessä epäiltynä on turvapaikanhakija. Esimerkiksi lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä on kirjattu 23 rikosilmoitusta, joista yhdessä tapauksessa syylliseksi epäiltynä on turvapaikanhakija.

Kommentoi katupartioita ja raiskauksia

Oinonen kommentoi Suora linja -kirjoituksessaan Karjalaisessa raiskausten lisäksi katupartioita. Oinosen mukaan raiskaukset ovat lisääntyneet ”suhteessa turvapaikanhakijoiden määrään”. Hän vaati turvallisuustilanteeseen vedoten sisäministeriötä ja poliisia perustamaan vapaaehtoiset kansalaispartiot, jotka toimisivat viranomaisten apuna.

– Jos liikkuminen on turvallista, miten on selitettävissä ne raiskaus- ja ahdistelutapaukset, joita jatkuvasti tapahtuu, hän kysyi ja mainitsi 15-vuotiaan tytön raiskauksen.

– Mielestäni seuraavan tapauksen sattuessa syyttävän sormen voi huoletta osoittaa poliisivoimille ja lehdistölle, jotka pimittävät oikeata tietoa ja yrittävät vähätellä ilmiön vakavuutta.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat