Ainakin 20 kuollut hotelli-iskussa

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Länsiafrikkalaisessa Burkina Fasossa hallituksen joukot jatkavat taistelua hotelliin tunkeutuneita asemiehiä vastaan. Lisäksi ammuntaa kuuluu hotellia vastapäätä olevasta ravintolasta.

Hallituksen joukot saavat tukea Ranskan erikoisjoukoilta.

Burkina Fason sisäministerin mukaan hotellissa on kuollut ainakin 20 ihmistä. Lisäksi palomiesten kerrotaan nähneen kymmenen ruumista vastapäisen ravintolan terassilla.

Viranomaisten tiedossa ei ole, kuinka monta hyökkääjää hotellissa vielä on. Rakennuksesta on vapautettu yli 60 panttivankia, ja puolet heistä on haavoittunut.

Iskun tekijäksi on ilmoittautunut terroristiverkosto al-Qaidan pohjoisafrikkalainen haara AQIM. Sen mukaan hyökkäys on kosto Ranskalle ja länsimaille.

Ranskan Burkina Fasossa oleva suurlähetystö puhui nettisivuillaan terrorihyökkäyksestä ja kehotti ihmisiä välttämään hotellin aluetta. Lisäksi Air Francen lento maan pääkaupunkiin Ouagadougouhun ohjattiin naapurimaa Nigeriin.

Burkina Fason hyökkäys tapahtui vajaa kaksi kuukautta sen jälkeen, kun jihadistit ottivat panttivankeja luksushotellissa naapurimaa Malin pääkaupungissa Bamakossa. Tuossa hyökkäyksessä kuoli 20 ihmistä, joista 14 ulkomaalaisia. Hyökkäyksen takana epäillään olleen sama al-Qaidan pohjoisafrikkalainen haara AQIM.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat