Liitto ärähtää: ”Siihen ei pidä puuttua sote-uudistuksessa”

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n mielestä työterveyshuolto on pidettävä itsehallintoalueillakin omana kokonaisuutenaan sote-uudistuksessa.

Työterveyshuolto edistää työkykyä, pidentää työuria ja parantaa työhyvinvointia, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen muistuttaa.

– Työterveyshuollon järjestäminen on työnantajan velvollisuus. Sen sisältö on kattava ja määritelty hyvin, eikä siihen pidä puuttua sote-uudistuksessa. Työterveyshuolto edistää henkilöstön voimavaroja ja tukee myös sairauslomalta työhön paluuta. On työantajan ja yhteiskunnan etu, että työntekijä pääsee sairastuttuaan nopeasti lääkäriin ja hoitoon, mikä merkitsee myös nopeampaa paluuta terveenä työhön.

OAJ:n mukaan itsehallintoalueiden ja perusterveydenhuollon rahoitus rakentuu täysin eri periaatteen pohjalta kuin työterveyshuolto, jonka kuluista vastaavat työnantajat ja palkansaajat yhdessä.

Luukkainen korostaa työterveyshuollon ennaltaehkäisevää merkitystä kaikille työntekijöille. Toimiva työterveyshuolto vähentää poissaoloja ja lisää siten kustannustehokkuutta.

– Opetusalalla työterveyshuollon asiantuntemusta ja palveluja tarvitaan tällä hetkellä muun muassa työn muutostilanteissa sekä valitettavan usein myös sisäilmaongelmien ja työuupumisen hoidossa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat