S-ryhmä alentaa satojen tuotteiden hintoja – ”Poikkeuksellinen vuosi”

Anna-Liisa Blomberg
Anna-Liisa Blomberg
Anna-Liisa Blomberg

S-ryhmä jatkaa ruoan hinnan alentamista. Tänään halpenee yli 400 tuotteen hinta Prismoissa ja S-marketeissa. Myös pienmyymälät Sale ja Alepa ovat mukana lähes 200 tuotteen voimin.

– Mennyt vuosi oli elintarvikemarkkinoilla poikkeuksellinen, laskevien hintojen vuosi. Meillä S-ryhmässäkin yli 3000 päivittäistavaran hinta laski vuoden aikana. ”Halpuuttamisen” kriteerit eli pitkäaikaisen uuden alhaisemman hintatason ja oman katteen ohjaamisen hintojen laskuun täytti reilut 1000 tuotetta, SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä ssanoo.

Halpuuttaminen alkoi tasan vuosi sitten Prismoista, kun yli 400 tuotteen hinta laski. Kuluneen vuoden aikana yli tuhannen tuotteen hintaa on alennettu, pääosin Prismoissa ja S-marketeissa.

S-ryhmä kertoo aloittaneensa hintojen halpuuttamisen, koska enemmistö suomalaisista oli sitä mieltä, että ruoka on liian kallista. Erityinen ilonaihe on alennusten vaikutus kotimaisen ruoan myyntiin.

– Edellisillä halpuuttamiskierroksilla laskimme niiden suosikkituotteiden hintoja, joita suomalaisperheissä kuluu paljon. Nyt halpuutuslistalta löytyy erityisesti asiakkaiden näiden lisäksi toivomia, uusia tuotteita, kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu SOK Vähittäiskaupan ketjuohjauksesta kertoo.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat