Kalliimpaa kuin kulta tai kokaiini – sarvikuonojen salametsästystä ei ole saatu kuriin

Sarvikuonoja salametsästetään niiden sarvien takia.
Sarvikuonoja salametsästetään niiden sarvien takia.
Sarvikuonoja salametsästetään niiden sarvien takia.

Sarvikuonojen salametsästys on kääntynyt laskuun Etelä-Afrikassa, selviää maan salametsäsytistilastoista. Viime vuonna maassa salametsästettiin 1175 sarvikuonoa, kun vuonna 2014 sarvikuonoja kaadettiin 1215. Asiantuntijat epäilevät, että merkittävä osa salametsästyksestä jää kuitenkin huomaamatta.

Sarvikuonojen salametsästys on yleistynyt rajusti viime vuosina. Luonnonsuojelujärjestö WWF esittää huolensa Namibiassa ja Zimbabwessa lisääntyneestä salametsästyksestä.

WWF:n mukaan vuonna 2013 Namibiassa salametsästettiin vain neljä sarvikuonoa, mutta viime vuonna uhriksi joutui jopa 80 sarvikuonoa.

– Tulokset osoittavat, että tarvitsemme nopeasti lisää kansainvälisiä toimia poliisin ja muiden viranomaistahojen välillä. Myös suurimpien sarvikuonon sarven vientimaiden, kuten Vietnamin, on otettava harppauksia lainsäädännön tiukentamisen eteen, jotta eläinten osilla käytävä kauppa loppu, WWF Suomen kansainvälisen kehityksen ohjelmapäällikkö Anne Tarvainen sanoo järjestön tiedotteessa.

Sarvikuonoja salametsästetään niiden sarvien takia. Sarvista valmistetaan rohtoja erityisesti Kiinan ja Vietnamin markkinoille, vaikkei sarven ainesosilla ole todettu olevan lääketieteellistä vaikutusta.

– Sarvikuonon sarven grammahinta on laittomilla markkinoilla jopa kultaa ja kokaiinia suurempi, WWF selvittää.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat