Keskustassa kuohuu taas – varoitus murskatappiosta – ”Mielipiteitäni ei otettu mitenkään huomioon”

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

Keskustan europarlamentaarikko ja kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen ilmoittaa jättäytyvänsä sivuun keskustan puoluevaltuuston, puoluehallituksen ja sen työvaliokunnan työstä. Hän jatkaa EU-parlamentissa keskustan valtuuskunnan jäsenenä.

Väyrynen perustelee ratkaisuaan blogissaan sillä, ettei koe voivansa enää vaikuttaa Suomen linjaan keskustan kautta.

– Tästedes pyrin vaikuttamaan Suomen linjaan hakemalla yhteyttä samanmielisiin suomalaisiin, sekä sitoutumattomiin että eri puolueissa toimiviin, Väyrynen ilmoittaa, mutta ei yksilöi tulevia yhteistyökumppaneitaan.

Yksi ensimmäisistä tehtävistä on Väyrysen mukaan vaikuttaa siihen, että kansalaisaloite Suomen euroerosta saa asianmukaisen käsittelyn eduskunnassa.

Väyrynen moitiskelee kirjoituksessaan hallituksen muodostamista ja paheksuu keskustan henkilövalintoja.

– Keskustan ministeriryhmään ja sen keskeiseen avustajakuntaan tuli vain kokoomusta lähellä olevia liberaaleja. Sama linja toteutui myös eduskuntaryhmän valinnoissa.

Väyrysen mielestä puolueeseen on syntynyt epäpyhä valtapoliittinen liittoutuma. Liberaalit määräävät linjan tukenaan joukko lestadiolaispoliitikkoja, kun taas perinteiset alkiolaiset keskustalaiset on pantu sivuun.

– Koossa on sama joukkue, jolla keskusta koko murskatappion runsaat neljä vuotta sitten, Väyrynen varoittaa.

Hallituksen politiikkaa on Väyrysen mukaan ajautunut väärille linjoille, tervehdyttämään kansantaloutta sisäisen devalvaation ja leikkauspolitiikan avulla, vaikka euroalueesta eroaminen olisi parempi vaihtoehto. Väyrynen kertoo joutuneensa toteamaan, ettei hän kyennyt mitenkään vaikuttamaan tehtyihin ratkaisuihin.

– Pidin yhteyttä lähinnä sähköpostin välityksellä Juha Sipilään, mutta mielipiteitäni ei otettu mitenkään huomioon, Väyrynen toteaa.

Väyrynen ilmoittaa, että hänen ratkaisunsa on henkilökohtainen. Hän sanoo haluavansa nyt uuden alun, jossa hän voi vapauttaa voimavaransa suoraan toimintaan tavoitteidensa hyväksi.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat