Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Musiikki

Antti Ketonen eniten äänessä radioaalloilla 2018 – Tuisku Ylen soitetuin

Antti Tuiskun biisi Aamukuuteen soi Ylen kanavilla eniten vuonna 2018.

Antti Ketosen esittämä Olisitpa sylissäni oli vuoden 2018 soitetuin kotimainen kappale Teoston keräämien esitystietojen mukaan. Kappale on Lauri Tähkän, Matti Mikkolan ja Sinikka Svärdin tekemä. Sitä esitettiin vuonna 2018 kaikkiaan lähes 12 200 kertaa radiossa, tv:ssä ja keikoilla, ja erityisen taajaan se soi kaupallisilla radiokanavilla.

Demokraatti

Demokraatti

Antti Ketonen.

Ylen valtakunnallisilla radiokanavilla 27 prosenttia musiikista oli vuonna 2018 kotimaisten tekijöiden säveltämää ja sanoittamaa. Kymmenen soitetuimman kappaleen joukkoon ylsi Ylen kanavilla kaikkiaan kahdeksan kotimaista kappaletta. Soitetuin oli Antti Tuiskun (feat. Erin) hitti Aamukuuteen.

Teosto-tilastot 2018
Kaupallisten radioiden kolme soitetuinta

1. Olisitpa sylissäni
Säv. Lauri Tähkä, Matti Mikkola – San. Tähkä, Mikkola, Sinikka Svärd – Es. Antti Ketonen
2. Perfect
Säv. san. es. Ed Sheeran
3. Väärään suuntaan
Säv. Jukka Immonen, Jenni Vartiainen – San. Jenni Vartiainen – Es. Jenni Vartiainen

Ylen kanavien kolme soitetuinta

1. Aamukuuteen
Säv. Jurek Reunamäki, Antti Tuisku, Kalle Lindroth, Tido Nguyen – San. Reunamäki-Tuisku-Lindroth – Es. Antti Tuisku feat. Erin
2. Muitaki ihmisii
Säv. Paula Vesala, Joonas Angeria – San. Vesala – Es. Vesala
3. Feel It Still
Säv. san.  13 tekijää – Es. Portugal, The Man

Kaupallisten radioiden soittamasta musiikista 35 prosenttia oli kotimaisten tekijöiden säveltämää ja sanoittamaa. Kymmenen soitetuimman kappaleen joukkoon ylsi kuusi kotimaista kappaletta.

Paratiisin kärkisijaa ei uhattu

Radiota useammin kotimainen musiikki soi orkesterien esittämänä tanssilavoilla, ravintoloissa ja keikoilla: jopa 76 prosenttia tanssilavojen musiikista oli kotimaisten säveltäjien, sanoittajien ja sovittajien tekemää. Eniten vuonna 2018 soi Rauli Badding Somerjoen ja Arja Tiaisen tekemä klassikkobiisi Paratiisi, joka on ollut tanssipaikkojen esitetyin kappale vuodesta 2000.

Ulkomailla esitettyjen sävellysten kärkilistaa ovat vuosittain hallinneet Sibeliuksen teokset, eikä vuosi 2018 tuonut tähän poikkeusta. Sibeliuksen teosten lisäksi viidentoista ulkomailla soitetuimman kotimaisen kappaleen joukkoon mahtuivat myös muun muassa Alman Chasing Highs  ja Dye My Hair, The Rasmuksen kestohitti In the Shadows ja Juri ja Miska Sepän elokuvasävellys Big Game.

Tiedot soitetuimmista kappaleista perustuvat ilmoituksiin, joita Teosto saa tilaisuuksien järjestäjiltä, radio- ja tv-yhtiöiltä ja esiintyjiltä. Teosto maksaa sekä koti- että ulkomaisille musiikin tekijöille ja kustantajille korvaukset heidän teostensa käytöstä ilmoitusten perusteella.

Vuoden 2018 korvaukset musiikin esittämisestä radiossa, televisiossa ja elävän musiikin tapahtumissa maksettiin musiikin tekijöille ja kustantajille kesäkuussa 2019. Korvauksia maksettiin 20,7 miljoonaa euroa, josta 11,1 miljoonaa euroa maksettiin Teoston kotimaisille asiakkaille. Valtaosa, eli 13,8 miljoonaa euroa tilityksestä koostuu musiikin esittämisestä kotimaisilla radiokanavilla, tv:ssä, konserteissa, festivaaleilla, keikoilla ja muissa tapahtumissa.

 

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE