Politiikka

9,3 miljoonaa ja taskuliina – kansanedustajan Katalonia-innostus saavuttanut hurjat mittasuhteet

Johannes Ijäs
Johannes Ijäs
Johannes Ijäs

Kansanedustaja Mikko Kärnällä (kesk.) on Katalonian lipun värit Twitterin profiilikuvassaan. Katalonia-aiheisia tiedotteita sinkoaa medialle harva se päivä.

Nyt hän on aktivoitunut Twitterissä kirjoittamaan Kataloniasta suomen ohella myös englanniksi.

Kärnän suosituinta tviittiä, jolla hän tuli samalla suututtaneeksi Espanjan Suomen suurlähettiläs Manuel de la Cámara Hermoson on tviitattu yli 11 000 kertaa. Tviitin sisällöstä ja merkityksestä on uutisoinut Maaseudun Tulevaisuus.

Kärnä kertoo Demokraatille tänään eduskunnassa, että hänen tviittiensä viikkokattavuus viime viikolla oli peräti 9,3 miljoonaa eli niin monella henkilöllä oli viime viikolla mahdollisuus nähdä keskustan Kärnän tviitti.

Vertailun vuoksi – esimerkiksi ahkeran tviittaajan, vihreiden kansanedustaja Ville Niinistön viikkokattavuus Twitterissä on noin miljoona henkeä.

Kärnän mukaan on tärkeää, että Kataloniaa puolustetaan.

– Oli äänestyksen laillisuudesta tai Katalonian itsenäisyydestä mitä mieltä tahansa, emme voi hyväksyä Euroopassa tällaista poliittista väkivaltaa. Tilanteen eskaloituminen on estettävä. Katalonian puolustaminen on samalla myös alueiden Euroopan, sivistyksen sekä subsidiariteettiperiaatteen puolustamista ja siksi erityisen tärkeää meille suomalaisille, hän on kertonut tiedotteessaan 3.10.

Kun Kärnä kommentoi Katalonia-asioita tänään Demokraatille eduskunnassa, hänen puvussaan oli taskuliina – totta kai Katalonian punakeltataisissa väreissä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat