Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Heinäluoma ei lähde tavoittelemaan presidenttiehdokkuutta – ”Rohkenen mainita yhden nimen erityisesti”

Lehtikuva
Eero Heinäluoman mukaan SDP:n entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Jutta Urpilainen omaa paljon niitä ominaisuuksia, joita presidentiltä vaaditaan.

SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma on toimittanut julkisuuteen avoimen kirjeen liittyen presidentinvaaleihin.

Demokraatti.fi

Heinäluoma toteaa SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen toivoneen, että sosialidemokraattien keskuudessa ehdokkuutta tavoittelevat astuisivat esiin.

– Koen velvollisuudeksi vastata tähän.

Heinäluoma kertoo myös saaneensa niin kansalaisilta kuin sosialidemokraattisen liikkeen aktiiveiltakin paljon ehdokkuuteen kannustavia yhteydenottoja.

– Arvostan tätä tukea suuresti. Se vetää mielen nöyräksi. Onhan kyseessä tehtävä, joka on suurin kaikista tehtävistä, joihin suomalainen poliitikko voi olla ehdolla.

– Olen kohdaltani asiaa pohtinut kaikilta mahdollisilta ja mahdottomilta kanteilta. Vaikea pohdiskelu, joka on vienyt muutaman unettomankin yön mennessään. Vaatiihan pelkkä ehdokkuus enemmän tai vähemmän ihmisen koko ajan ja kaiken tarmon ehdokkuuspäätöksestä aina vaaleihin saakka. Ja itse virka on paitsi yksinäinen myös vaativa. Kaikki siinä tehtävässä olleet saavat minulta tänäänkin suuren kunnioituksen.

Toivonkin, että sosialidemokraatit suuntaavat katseensa nyt muihin vaihtoehtoihin.

– Oma harkintani on nyt tehty. En lähde tavoittelemaan sosialidemokraattisen puolueen presidenttiehdokkuutta. Pohdinnan johtopäätökseni on, että minua tarvitaan enemmän eduskuntatalossa kuin ehdokkaana presidentinlinnaan. Olen viihtynyt eduskunnassa hyvin ja tiedän, kuinka tärkeitä ratkaisuja siellä tehdään – päivittäisessä parlamentaarisessa työssä.

Heinäluoma kertoo, että päätökseen vaikuttaa myös hänen henkilökohtainen elämäntilanteensa.

– Oma surutyöni puolison kuoleman jälkeen on vielä kesken. Läheiseni tarvitsevat hekin huomiotani.

– Heittäytyminen vaativaan ehdokastaistoon ei juuri nyt tunnu oikealta ratkaisulta, Heinäluoma kirjoittaa.

Heinäluoman mukaan päätöstä helpottaa tieto siitä, että sosiaalidemokraattisella puolueella on ehdokkaiksi useita hyviä vaihtoehtoja.

– Toivonkin, että sosialidemokraatit suuntaavat katseensa nyt muihin vaihtoehtoihin.

– Ehdokasharkinnassa rohkenen mainita yhden nimen erityisesti. SDP:n entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Jutta Urpilainen omaa paljon niitä ominaisuuksia, joita presidentiltä vaaditaan: pelottomuutta yhdistyneenä malttiin ja vakauteen ulkopoliittisessa ajattelussa.

Heinäluoma toivoo oman kannanottonsa selkiinnyttävän jatkokeskustelua sosialidemokraattisen puolueen ehdokasasettelussa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE