Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Uudenmaan demarit keskustelevat pakolaistilanteesta – Seminaari suorana verkossa kello 10

lehtikuva / panu pohjola
Turvapaikanhakijoita Torniossa lokakuussa.

SDP:n Uudenmaan piiri järjestää lauantaina syyskokouksensa yhteydessä pakolaisaiheisen seminaarin, jota voi seurata suorana netistä osoitteessa live.sdp.fi kello 10–14. Uudenmaan piirin puheenjohtaja Anne Karjalainen kertoo ajatuksen syntyneen piirikokouskäytäntöjen uudistamisen yhteydessä.

Anna-Liisa Blomberg

– Haluamme avautua myös ulospäin ja löytää uusia kohderyhmiä, jotka ovat kiinnostuneita SDP:lle tärkeistä teemoista. Lähetystä voivat seurata muutkin kuin piirikokoukseen osallistuvat ja puolueen jäsenet, Karjalainen selvittää.

Karjalainen kertoo, että pakolaisaihe valikoitui siksi, että eri kuntien demaripäättäjät saisivat seminaarin annista tietoa kunnissa tehtävän päätöksenteon ja pakolaiskeskustelun tueksi.

– On hyvä, että he saisivat käsityksen siitä, mistä on kyse ja mitä pakolaistilanne tarkoittaa Uudenmaan alueen näkökulmasta. Nythän akuutein tilanne on pohjoisessa, mutta se tulee lähitulevaisuudessa heijastumaan myös tänne, Karjalainen sanoo.

Puhujalistalla asiantuntijoita ja poliitikkoja

Seminaarin puhujalistalla on sekä asiantuntijoita että aiheeseen perehtyneitä poliitikkoja. Keskusteluun voi osallistua Twitterissä tunnuksella #sdpuusimaa.

Ohjelma:

Kello 10.00 tilaisuuden avaa Uudenmaan sosialidemokraattien puheenjohtaja Anne Karjalainen.

Kello 10.05 Ihmisoikeusliiton asiantuntija Nada Al Omair: Kuka on pakolainen, maahanmuuttaja? Miksi pakolaisia tulee nyt?

Kello 10.30 keskustelua

Kello 10.45 SPR:n monikulttuurisuustyön asiantuntija Emilia Fagerlund: Kuinka turvapaikanhakija tulee Suomeen? Miten SPR auttaa turvapaikanhakijoita? Miten SPR:ää voi auttaa?

Kello 11.15 keskustelua

Kello 11.30 SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman: Mitä EU ja Suomi tekevät pakolaiskysymyksessä?

Kello 12.00 keskustelua ja tauko

Kello 12.30 Uudenmaan liiton kehittämispäällikkä Ulla-Mari Karhu: Pakolaiskysymys Uudenmaan alueen kehittämisen näkökulmasta. Mitä tapahtuu sen jälkeen, kun pakolaiset on vastaanotettu Uudellamaalla? Mitä toisen vaiheen vastaanottaminen Uudellamaalla voi tarkoittaa?

Kello 13.00 keskustelua

Kello 13.15 SDP:n maahanmuuttopoliittisista asioista vastaava kansanedustaja Joona Räsänen puhuu SDP:n maahanmuuttopoliittisista linjauksista.

Kello 13.45 keskustelua, tilaisuus päättyy kello 14.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE