Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kansalaisaloite työttömyyslain kumoamiseksi kerää nimiä kuin hurrikaani tavaraa – Ex-työministeri pitää kansan rajua reaktiota odotettuna ja hyvänä

Lehtikuva / Vesa Moilanen
- Kansalaisten raju reaktio nk. työttömien aktivointimalliin on odotettu ja oikea, sanoo kansanedustaja Lauri Ihalainen.

Koko elämänsä työn asioille pyhittänyt SAK:n entinen puheenjohtaja, ex-työministeri ja nykyinen kansanedustaja Lauri Ihalainen (sd.) ei tyrmistynyt kansalaisten rajusta reaktiosta työttömien nk. aktivointimalliin tai ”työttömien kyykytyslakiin”, kuten Ihalainen itse muotoilee.

Juhani Aro

Eduskunta hyväksyi ennen joulua äänin 103 – 90 Juha Sipilän (kesk.) hallituksen lakiesityksen, jossa työttömiä rangaistaan, jollei tämä jostain löydä työtä tai koulutusta.

– Kansalaisten raju reaktio on hyvä ja odotettu asia. Reaktio kyykytyslakiin on peräisin niistä tunnoista, joita hallituksen ja eduskunnan enemmistö herätti. En yhtään ihmettele reaktiota, Ihalainen sanoo.

Hän pitää ilmeisenä, että kansalaisaloite tulee eduskunnan käsittelyyn. Tätä kirjoitettaessa kansalaisaloite oli kerännyt jo yli 43 000 nimeä. 50 000 nimen rajan odotetaan ylittyvän vielä tänä iltana.

– Aloite nostaa vihdoin esiin oikeita asioita, kuten vaikkapa sen, miten työttömät saadaan oikeisiin töihin tai koulutukseen, Ihalainen sanoo.

Hän ymmärtää, että työttömän pitää ottaa vastaan töitä, mutta silloin niitä pitää olla tarjolla. Sama koskee koulutusta.  – Ja siihen tarvitaan lisää määrärahoja, Ihalainen määrittää.

Ihalainen on todella hämmästynyt siitä, että keskustalaiset äänestivät kyykytyslain puolesta.

– Heidän alueillaan kun ei varsinkaan ole töitä eikä koulutustakaan tarjolla, Ihalainen ihmettelee.

Hän toivoo, että hallituspuolueet ottaisivat nyt lusikan kauniiseen käteen ja toimisivat fiksusti kun siihen kerrankin tulee uusi tilaisuus.

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE