Työmarkkinat

SAK:sta kommentoidaan kohu-uutista: ”Helsingin Sanomien juttu antaa siltä osin väärän kuvan”

Lehtikuva
Lehtikuva

Työntekijäjärjestö SAK haluaa Suomeen lakisääteisen irtisanomisjärjestyksen, uutisoi keskiviikkona Helsingin Sanomat.

Muutoksen yhtenä lähtökohtana olisi jutun mukaan se, että työnantajan olisi yt-neuvotteluissa suosittava talossa pisimpään olleita.

Ajatus on saanut monin paikoin tyrmäävän vastaanoton. Muun muassa SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ei innostunut ehdotuksesta.

– Minun mielestäni ei ole perustetta asettaa laissa tai missään muuallakaan normeissa tai käytännössä työntekijöitä eriarvoiseen asemaan iän perusteella, Rinne korostaa.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta kommentoi asiaa Twitter-tilillään.

”Kyse on kokonaisuudesta, ei vain työuran pituudesta.”

SAK:n pääekonomisti Ilkka Kaukoranta kirjoittaa viestiketjussa, että pitkän työsuhteen myötä työntekijän osaaminen muuttuu usein yrityskohtaiseksi, jolloin työllistyminen toiseen yritykseen vaikeutuu.

”Olisi työllisyyden kannalta edullisinta, että irtisanomiset kohdistuisivat niihin, jotka pystyvät mahdollisimman nopeasti löytämään uuden työn.”

SAK:n työehtoasiantuntija Ismo Kokko puolestaan kirjoittaa, että SAK esittää lakiin irtisanomisjärjestystä, jonka kriteereitä ovat ammattitaito, työnantajan palveluksessa menetetty työkyky, huoltovelvollisuuden määrä ja työsuhteen kesto, ei ikä.

”Helsingin Sanomien juttu antaa siltä osin väärän kuvan.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 6 Demokraatti
HYVÄN TÄHDEN - Hussein al-Taee on kulkenut pitkän matkan
HYS! - Mitä Mitä se sulle kuuluu, mitä mä tienaan?
BREXIT - Tulevaisuus jonka ei pitänyt toteutua
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

Demokraatti 7/19: Oho! Miten tässä nyt näin kävi? Norja on hoitotyön onnela, Minä-minä-ero! Miksi Ville Virtanen katsoo muualle?
21.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat