Huvudnyheter

FSD får ny ordförande i höst – Viktor Kock ställer inte upp för omval

Viktor Kock avgår som ordförande för FSD i höst.

Viktor Kock lämnar i höst över ordförandeklubban i Finlands Svenska Socialdemokrater (FSD). Efter fyra år på posten vill han öppna upp för nytt blod och nya idéer.

Lukas Lundin

Arbetarbladet

 

– FSD är en stark rörelse med många engagerade. Därför känner jag att jag kan lämna över ansvaret nu, när jag själv känner jag att jag inte riktigt har den inspiration som krävs för att göra ett bra jobb som ordförande, säger Kock till ABL.

 

Han betonar att det inte handlar om något dramatiskt beslut, snarare är det något som har växt fram under en längre tid. Han berättar att han redan inför vårens riksdagsval, där han samlade 1800 röster i Vasa valkrets, lovade familjen att ta ett steg tillbaka om han invalet uteblev. Ett vallöfte han tänker hålla.

 

– Jag har haft fullt stöd av familjen under hela den här perioden, nu är det dags att ta det lite lugnare åtminstone för en tid framöver. Sen får vi se vad som händer.

 

Tacksam för stödet

 

Totalt blev det fyra år på ordförandeposten för Viktor Kock. Fyra händelserika år, bör betonas. Utöver flera val har förbundet också gått igenom vissa personal- och styrelseförändringar. Kock konstaterar att man kanske kunde ha haft högre målsättningar i vissa frågor, men att han på det stora hela är nöjd med vad man har åstadkommit.

 

Utan stödet från FSD-fältet hade ändå inget varit möjligt, säger Kock. Han betonar att det inte är med någon bitterhet han nu kliver undan – istället med en stor tacksamhet för de fyra år som gått och det stöd han har fått.

 

– Jag har bara känt mig välkommen, vart jag än kommit – i både Österbotten och södra Finland. Samarbetet har fungerat mycket bra och jag har kunnat känna ett brett understöd i hela landet.

 

– Nu gäller det att blicka framåt och komma med nya goda idéer. 

 

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE