Nyheter

FSD:s Västnyländska krets stöder Helin som ordförande

Foto: Johan Kvarnström
Erica Helin får västnyländskt stöd i FSD:s ordförandeval.

Västra Nylands krets inom Finlands svenska socialdemokrater (FSD) har vid sitt årsmöte valt en ny styrelse. Samtidigt ger kretsen sitt fulla stöd till Erica Helin i höstens ordförandeval, skriver man i ett pressmeddelande. 

ABL

 

De finlandssvenska socialdemokraternas  Västra Nylands krets har hållit sitt årsmöte och valt en ny styrelse. Som ordförande under perioden 2020-2021 fortsätter Nina Wessberg (Karis-Billnäs Socialdemokrater), till viceordförande valdes Ulf Heimberg (Ekenäs Socialdemokrater) och till sekreterare Sirkka-Leena Holmberg (Karis-Billnäs Socialdemokrater).

 

De övriga styrelsemedlemmarna är: Ralf Friberg (Ekenäs Socialdemokrater), Petri Nyberg (Ingå Socialdemokratiska förening), Viveca Lahti (Kyrkslätt svenska socialdemokrater) och Berndt Förström (Hangö Socialdemokrater).

 

På årsmötet gav regionens nyvalde riksdagsledamot Johan Kvarnström en aktuell insyn i riksdagsarbetet. Mötet diskuterade även den kommande FSD 120år-jubileumskongressen som ska hållas i Karis sista veckoslutet i oktober. Då samlas finlandssvenska socialdemokrater från hela Svenskfinland för att behandla verksamhetsplan, budget, inlämnade motioner samt välja ny ledning för Finlands svenska socialdemokrater.

 

Kongressen väljer ordförande, viceordförande, styrelse och fullmäktigeordförande för FSD. Som ordförandekandidat har nominerats Erica Helin från Skärgårdens socialdemokrater. Västra Nylands krets beslöt att ge sitt fulla stöd åt Helin.

 

Västra Nylands krets omfattar de socialdemokratiska föreningar som tillhör partidistriktet FSD från Hangö till Kyrkslätt.

De finlandssvenska socialdemokraternas 120-års jubileumskongress hålls i Karis 26-27.10.2019.

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE