Nyheter

Jacob Storbjörk vill bli FSD:s vice ordförande

FSD i Österbotten stöder Jacob Storbjörk som ny vice ordförande för distriktet.

I lördags (12.10) sammanträdde FSD Österbottens kretsstyrelse och de österbottniska kongressombuden till ett gemensamt möte. På mötet valde kretsstyrelsen och kongressombuden i Österbotten att enhälligt stöda Jacob Storbjörks kandidatur till FSD:s vice ordförande.

ABL

 

Storbjörk, 25, är nominerad av hemföreningen Jakobstads Svenska Arbetarförening. Tidigare har han fungerat som ordförande både för FSD Österbotten och Finlands Svenska Unga Socialdemokrater (FSUD). Han är även första vice ordförande både för Folktinget och stadsfullmäktige i Jakobstad.

 

Till utbildningen är Storbjörk politices kandidat, på slutrakan av sina magisterstudier i statskunskap vid Åbo Akademi. Sedan september är han anställd på socialdemokratiska riksdagsgruppen som informatör och assistent för FSD:s riksdagsledamot Johan Kvarnström.

 

Nu vill han alltså ta nästa steg.

 

-Jag upplever att jag med min erfarenhet och kontaktnät kan bidra med mycket och stöda hela styrelsen i dess viktiga arbete. I rollen som vice ordförande lovar jag jobba stenhårt för att distriktet utvecklas, FSD:s synlighet ökar och att vi gör ett bra valresultat i kommunalvalet år 2021, säger Storbjörk i ett pressmeddelande.

 

Finlands Svenska Socialdemokrater sammanträder till kongress i Raseborg 26-27.10. 

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE