Nyheter

FSD i Österbotten vill se Anette Karlsson som ny ordförande

Anette Karlsson har de senaste åren fungerat som vice ordförande för FSD. Nu vill Österbottens krets att hon tar nästa steg.

Finlands Svenska Socialdemokrater i Österbotten vill se Anette Karlsson som ny ordförande för FSD, meddelar man i ett pressmeddelande. FSD sammanträder i helgen till kongress i Raseborg, där bland annat en ny styrelse ska väljas. 

ABL

 

Sittande ordförande Viktor Kock från Pedersöre meddelade tidigare i höst att han inte ställer upp för omval. Tills vidare har endast Erica Helin från Pargas nominerats som ny ordförande, med stöd av föreningarna i Åboland. Även FSD:s västnyländska krets har meddelat att man stöder Helins kandidatur.

 

Nu uppger alltså FSD-Österbotten att man stöder distriktets nuvarande vice ordförande Anette Karlsson från Borgå i en eventuell ordförandekamp. Karlsson har ännu inte gett besked om en kandidatur, men Österbottens kretsordförande Anna Caldén säger att kretsen trots det vill visa sitt stöd. 

 

-Anette Karlsson har starkt stöd av kretsstyrelsen och kongressombuden i Österbotten. Vi vill med detta inlägg visa vårt stöd offentligt, att vi stöder Karlsson om hon väljer att kandidera, säger Caldén.

 

 

Finlands Svenska Socialdemokrater i Österbotten är den största kretsen inom FSD. Kretsen har sedan tidigare nominerat Jakobstadsbon Jacob Storbjörk till viceordförande.

 

Finlands svenska socialdemokrater (FSD) sammanträder till kongress i Raseborg kommande helg (26-27.10).

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE