Huvudnyheter

Anette Karlsson: Jag står till förfogande som FSD-ordförande

Kari Hulkko
Anette Karlsson vill bli ny ordförande för FSD. I bakgrunden avgående ordförande Viktor Kock och hans företrädare Maarit Feldt-Ranta.

Efter noggrant övervägande och diskussioner där hemma har Anette Karlsson efter det senaste dygnets stödförklaringar fattat sitt beslut. Hon står till förfogande som ny ordförande för Finlands Svenska Socialdemokrater. 

Lukas Lundin

Arbetarbladet

 

Karlsson, sedan fyra år tillbaka FSD:s vice ordförande, har redan länge lyfts upp som en potentiell ordförandekandidat då Viktor Kock stiger undan i samband med kongressen inkommande helg. Beskedet har trots det låtit väntat på sig.

 

Karlssons tveksamhet har en tydlig förklaring: till våren väntar tillskott i familjen, då hon i mars blir mamma för första gången. 

 

– Därför har jag varit tvungen att noga tänka igenom vad som är bäst för FSD och vad som är bäst för familjen, säger Karlsson till ABL. 

 

Hon berättar att grunden till dagens beslut är diskussioner på hemmafronten. 

 

– Vi har diskuterat hemma med mannen om hur vardagen kommer att ändra och om jag har möjlighet att kombinera det med ett ordförandeskap. Till slut har jag kommit fram till ett beslut: jag ställer mig till förfogande som ny ordförande för FSD. 

 

Brett stöd

 

Stödet hemifrån är viktigt, men även utifrån känner Karlsson ett stort stöd. 

 

– Jag har redan en längre tid blivit uppvaktad av flera FSD:are i många olika åldrar, från många olika distrikt och känner ett brett stöd inom rörelsen. 

 

– Jag har känslan att människor tycker det är en glädjenyhet att jag ska bli mamma och tror att jag kan kombinera det på ett positivt sätt.

 

Det tror Karlsson själv också. 

 

– Jag är absolut redo. Jag har länge varit aktiv inom FSD och känner distriktet och partiet bra. Dessutom har jag tillgång till mycket info och bra kontakter via mitt jobb på riksdagen, säger Karlsson som till vardags arbetar på socialdemokratiska riksdagsgruppen. 

 

Hittills hade endast Erica Helin från Pargas nominerats som ny ordförande. Hon välkomnar ändå Karlssons beslut och ser fram emot helgen.

 

– Det är bra att ordförande-posten väcker intresse och det blir ett intressant kongress-veckoslut i Karis, kommenterar Helin.

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE