Huvudnyheter

Anette Karlsson ny ordförande för FSD

Foto: Lukas Lundin
Anette Karlsson är ny ordförande för Finlands svenska socialdemokrater.

FSD:s kongress har valt Anette Karlsson från Borgå till ny ordförande för distriktet. Vice ordföranden blir Jacob Storbjörk och Erica Helin. 

Lukas Lundin

Arbetarbladet

 

Totalt lämnades 56 röstsedlar in i ordförandevalet, 37 med Karlssons namn och 19 med motkandidaten Erica Helins. Till vice ordföranden valdes Helin och Jacob Storbjörk enhälligt.

 

I sitt tacktal valde Karlsson att blicka framåt mot kommunalvalet 2021 och understryka vikten av socialdemokratisk politik även lokalt.

 

– Vi behöver mera socialdemokratisk politik, flera socialdemokratiska beslutsfattare runt om i landet, så vi kan trygga en bättre framtid för alla och genomföra det arbete som vår regering har påbörjat för att genomföra den förändring som väljarna röstade för i vårens riksdagsval.

 

– Jag tror på att vi tillsammans kan bygga ett bättre Finland men också en bättre framtid för alla människor på den här planeten. Vara mer solidariska, ha mer hjärta i beslutsfattandet och på det sättet skapa mer välfärd – för alla. Tack för ert stöd, nu kämpar vi vidare!

 

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE