Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Jan Vapaavuori höykyttää kokoomusta HS:ssa: ”Täyttä humpuukia – perussuomalaisten pelko ohjaa”

Lehtikuva

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori tekee selväksi Helsingin Sanomissa, että kokoomuksella ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin äänestää EU:n elpymispaketin puolesta. Näin pormestari ajattelee itse.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Vapaavuoren mukaan valtakunnan politiikassa perussuomalaisten pelko ohjaa kokoomusta ja keskustaa tekemään asioita, joita ne eivät muuten tekisi.

”Elpymispaketti ei ole Suomen kannalta hirveän hyvä diili. Mutta on täyttä humpuukia kuvitella, että jos joku muu puolue olisi ollut hallituksessa, se olisi onnistunut neuvottelemaan olennaisesti paremman diilin.”

Kokoomus päätti viikolla, että sen eduskuntaryhmä äänestää tyhjää, kun paketista äänestetään eduskunnassa. Samalla se arvosteli hallitusta huonosta neuvottelustrategiasta. Tiedossa on jo, että muutama kokoomusedustaja aikoo äänestää ”ei”. Toisaalta siirtymät ”kyllä”-puolellekin ovat mahdollisia, jos paketin kaatuminen uhkaisi.

”Isoissa asioissa puolueella pitäisi kuitenkin olla valtiomiesmäisyyttä, viisautta, ison kuvan hahmottamista ja kansallisen edun ymmärrystä”, Vapaavuori sanoo.

Hänen mukaansa EU on ylivoimaisesti Suomen tärkein kansainvälinen viitekehys.

”Emme voi katsoa EU-jäsenyyttä sellaisena, että arvioimme erikseen jokaista yksittäistä pakettia sen mukaan, onko se Suomen kannalta parempi vai huonompi. EU on paljon isompi kysymys meille.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Pasi Kuoppamäki

Kolumnit
12.5.2021
Valtaosalla suomalaisia on aiempaa enemmän talletuksia – monessa tapauksessa olisi kaikkien osapuolien kannalta järkevää laittaa raha kiertämään
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE