Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

MaRa murahtaa pettyneenä: ”Yrittäjien ja työntekijöiden perustuslakiin perustuvilla oikeuksilla ja hädänalaisella asemalla ei näytä olevan mitään merkitystä”

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Ravintoloiden rajoitukset höllentyvät huomisesta helatorstaista lähtien. Asiasta päätettiin tänään valtioneuvoston istunnossa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Tiukimmat rajoitukset jäävät voimaan Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Päijät-Hämeen ja Etelä-Karjalan maakunnissa. Alkoholijuomien anniskelu päättyy ruokaravintoloissa viimeistään kello 19. Sallittu aukioloaika olisi 5-20. Pubeissa ja baareissa anniskelu loppuu kello 18. Sallittu aukioloaika olisi 5-19.

Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Kymenlaakson ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä anniskeluaika jatkuisi kello 22:een ja aukioloaika kello 23:een. Muilla alueilla edellä mainittuja aikoja pidennettäisiin kello 24:ään ja 1:een.

Muilla alueilla anniskelu- ja aukioloaikoja pidennettäisiin kello 24:ään ja 1:een.

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa on pettynyt.

”Valtioneuvoston tuleekin sallia anniskelu vähintään klo 22 asti ja ravintoloiden aukiolo klo 23 asti myös neljän maakunnan ravintoloille, koska STM on tehnyt päätöksen epidemian toimenpidetasoista luopumisesta. Lain mukaisia edellytyksiä näille ankarille rajoitustoimille ei enää ole. Herättää suurta hämmästystä, että valtioneuvosto toimii tartuntatautilain ja oman hallituksen esityksensä vastaisesti. Hallituksen tulee palauttaa lain ja oman esityksensä mukainen sääntely viivytyksettä”, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo tiedotteessa.

Liiton mukaan yrittäjien ja työntekijöiden oikeusturva on heikoissa kantimissa, koska STM ja THL eivät lukuisista pyynnöistämme huolimatta ole kertoneet, kuinka suuri osa tartunnoista on ruokaravintoloissa.

”STM ja THL eivät ole lukuisista eri yhteyksissä esittämistämme kysymyksistä huolimatta vastanneet myöskään siihen, miten koronatartuntojen riski kasvaisi, jos ruokaravintolat saisivat anniskella klo 22 asti ja sulkea ovensa klo 23”, Lappi sanoo.

”Yrittäjien ja työntekijöiden perustuslakiin perustuvilla oikeuksilla ja hädänalaisella asemalla ei näytä olevan mitään merkitystä”, Lappi murahtaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE