Huvudnyheter

Nils-Johan Englund blir tf. verksamhetsledare för FSD

Foto: Topi Lappalainen
Nils-Johan Englund på FSD:s kansli i Vasa i september 2020.

FSD:s nuvarande verksamhetsledare Hildur Boldt ska börja jobba på Servicefacket PAM och den nuvarande ombudsmannen Nils-Johan Englund ska ha hand om FSD:s kampanj i områdesvalet i egenskap av tf. verksamhetsledare. FSD anställer dessutom en kampanjarbetare för områdesvalet. ABL ställde Englund några frågor om höstens och vinterns utmaningar.

Topi Lappalainen

Arbetarbladet

 

 

– Det är inte någon uppgift som är obekant, kommenterar Englund anställningen som tf. verksamhetsledare. Han har jobbat för FSD sedan 2012 och varit tf. verksamhetsledare också förr, förutom för att ha arbetat som ombudsman.

 

– Det innebär delvis nya uppgifter med större ansvar, säger Englund om skillnaden mellan att vara ombudsman och sköta verksamhetsledarens uppgifter.

 

Det viktigaste under de kommande månaderna är valkampanjen till välfärdsområdenas fullmäktige. FSD får tid att fundera över organisationsstrukturen, medan Englund och den ännu inte anställda kampanjarbetaren tacklar valkampanjen.

 

– Det är inspirerande med ett helt nytt val. Det gäller att få folk intresserade av valet, en utmaning som alla partier står inför. SDP har ett stort förtroende som parti när det gäller vårdfrågorna, varför vi hoppas på ett riktigt gott resultat, konstaterar Englund om stämningarna inför det nya valet.

 

I oktober hoppas FSD kunna ordna en kongress på plats i Vanda.

 

– Förberedelserna för kongressen den 23-24 oktober är i full gång.

 

I jobbannonsen som gäller ställningen som kampanjarbetare står det att FSD söker ”en rask, samarbetsvillig och serviceinriktad person, gärna med erfarenhet av marknadsföring och annonsering på sociala medier”.

 

Ansökningstiden går ut den 15 september men Englund betonar att FSD börjar intervjua kandidater redan tidigare, så det lönar sig att söka så fort som möjligt.

 

– Hoppas att vi får goda sökanden. Det blir spännande att se vem jag får som närmaste kollega, säger Englund.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE