Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Saksan vaalit päättyivät sosialidemokraattien voittoon – Paavo Lipponen kommentoi Demokraatille: ”SPD:n johdolla Saksa muuttuu Suomen kannalta parempaan suuntaan”

Mikko Huotari

Sosialidemokraatit SPD on voittanut Saksan vaalit 25,7 prosentin ääniosuudella. Nousua viime vaaleista syntyi lopulta 5,2 prosenttiyksikköä. Samaan aikaan kristillisdemokraatit CDU/CSU luisui historiansa huonoimpaan vaalitulokseen 24,1 prosenttiin.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Suomen entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd.) kommentoi Saksan vaalien tulosta Demokraatille.

”SPD:n johdolla Saksa muuttuu Suomen kannalta parempaan suuntaan. Talouspolitiikassa investoinnit painottuvat enemmän kuin CDU-vedossa, mikä on tervetullutta suomalaisille vientiyrityksille”, Lipponen sanoo.

”Eurooppa-politiikassa mennään joustavampiin vakauskriteereihin ja pannaan Ranskan kanssa vauhtia unionin kaikinpuoliseen vahvistamiseen. Suomelle on entistä tärkeämpää toimia aktiivisesti tämän akselin tuntumassa näyttämässä suuntaa Euroopalle.”

Saksan liittokansleriksi on nyt vahvimmin tarjolla SPD:n johtaja Olaf Scholz.

”Tästä on tulossa pitkä vaaliyö. Mutta se on selvää, että monet kansalaiset ovat laittaneet rastin äänestyslippuun SPD:lle, koska he haluavat muutoksen hallitukseen. Ja he haluavat myös seuraavaksi liittokansleriksi Olaf Scholzin”, hän sanoi puhuessaan puolueen kannattajille eilen illalla.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE