Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Työmarkkinat

UPM:n vastaus AKT:n ilmoittamaan saartoon: ”AKT:n toimenpiteet eivät edistä työmarkkinoiden toimivuutta”

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Vuosaaren sataman portti Itä-Helsingissä tiistaiaamuna 28. joulukuuta 2021.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ilmoitti tänään tukevansa Paperiliiton ja Sähköliiton työtaisteluja asettamalla UPM:n tuotteet saartoon. UPM:n mukaan saarto ei edistä neuvottelujen aloittamista.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

AKT:n saarto alkaa satamissa maanantaiaamuna kello 6, eivätkä ahtaajat käsittele saarron aikana UPM:n paperia, sellua ja kartonkia.

– AKT:n toimenpiteet eivät edistä työmarkkinoiden toimivuutta. AKT ei ole edes osapuoli neuvotteluissa, joita pyrimme käynnistämään Paperiliiton kanssa, UPM:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén sanoo tiedotteessa.

Hollménin mukaan UPM toivoo pääsevänsä Paperiliiton kanssa pian neuvotteluihin.

– Paperiliiton jäsenillä on toki oikeus olla lakossa, mutta nyt lakko vain lykkää neuvottelujen aloittamista, eivätkä AKT:n saartotoimet paranna tilannetta, Hollmén sanoo.

Hollménin mukaan UPM pyrkii edelleen saamaan aikaan liiketoimintakohtaiset työehtosopimukset. Paperiliitto tavoittelee erillisten sopimusten sijaan yhtiökohtaista sopimusta. Paperiliitto ilmoitti torstaina lakon jatkamisesta vielä kahdella viikolla eli 19. helmikuuta saakka.

UPM kertoo tiedotteessa, ettei metsäyhtiö tässä vaiheessa julkista arviota lakon tai saarron taloudellisista vaikutuksista.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE