Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

EU-komission ehdotus kuohuttaa – Harakka: ”On täysin selvää, että Suomen erityisolosuhteet täytyy huomioida”

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) torjuu EU-komission vaatimuksen, että tulevat raidehankkeet TEN-T -liikenneverkon piirissä pitäisi rakentaa standardoidulla eurooppalaisella raideleveydellä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

”Suomi ei hyväksy muutoksia raideleveyteen, ja uskon että näkemyksiämme kuunnellaan jatkovalmistelun aikana. On täysin selvää, että Suomen erityisolosuhteet täytyy huomioida ja raideleveytemme on säilyttävä. Raideleveyden muuttaminen ei olisi taloudellisesti mutta ei myöskään toiminnallisesti kannattavaa. Näin merkittävissä asioissa ei pidä tehdä hätäisiä päätöksiä, vaan vaikutukset tulee arvioida laajasti”, Harakka sanoo tiedotteessa.

Vaatimus sisältyy komission viime viikolla antamaan muutosesitykseen. Siinä esitetään myös, että olemassa olevalle raideverkolle pitäisi tehdä suunnitelma siitä, miten se siirretään eurooppalaiseen standardileveyteen.

Harakan mukaan vaatimus on Suomen kannalta kohtuuton. Hän katsoo, että Suomen tulisi saada poikkeus yleiseuroopalaista raideleveyttä koskevasta vaatimuksesta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE