Aalto leiskautti yli 90 metriä ja nousi 20 parhaan joukkoon

Antti Aalto hyppäsi perjantaina 19:nneksi mäkihypyn miesten maailmancupin kilpailussa Romaniassa. Hän hyppäsi Rasnovin normaalimäestä 89,5 ja 91 metriä.

DEMOKRAATTI/STT

Kilpailun voitti Saksan Karl Geiger, joka ponnisti kaksi kertaa 100 metriä. Hän kukisti HS97-mäessä toiseksi sijoittuneen maanmiehensä Stephan Leyhen 5,6 pisteellä. Kolmas oli maailmancupin kokonaiskilpailua johtava Itävallan Stefan Kraft.

Kisan toinen kierros taukosi räntäsadekuuron takia. Kun hyppääjät päästettiin uudelleen mäkeen, Aalto paransi sijoitustaan ensimmäiseltä kierrokselta, jolla hän jakoi 30. sijan.

Aallon sijoitus oli hänen maailmancup-kautensa kolmanneksi paras. Viime viikonloppuna Itävallan Kulmin lentomäessä hän hyppäsi kuudenneksi ja 11:nneksi.