Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

”Aamulla jono oli noin 100-150 metriä, se on vielä hyvinkin normaali” – tällaista oli meno Vaalimaalla

LEHTIKUVA / LAURI HEINO
Kuva Nuijamaan raja-asemalta viime maanantaina.

Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla maahan saapuva rajaliikenne on viime yön aikana hieman vilkastunut, Kaakkois-Suomen rajavartiosto kertoo.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Yleisjohtaja Taneli Repo sanoo STT:lle, että siinä missä Vaalimaan rajanylityspaikalla on yöaikaan jonossa yleensä korkeintaan pari autoa, viime yön aikana jonoon kertyi arviolta joitain kymmeniä autoja.

-  Mitä tuossa katselin kamerasta, aamulla jono oli noin 100-150 metriä, se on vielä hyvinkin normaali, Repo kertoi aamukymmenen aikoihin.

Hieman poikkeavaa on hänen mukaansa kuitenkin se, että tämän mittainen jono on kertynyt niin aikaisin.

Tietoa tämän vuorokauden puolella rajan ylittäneiden määrästä ei toistaiseksi ole saatavilla.

Venäjän presidentti Vladimir Putin määräsi maahan eilen osittaisen liikekannallepanon.

SUOMI VALMISTELEE kansallista ratkaisua, jonka ensisijaisena tavoitteena on vähentää radikaalisti turistiliikennettä Venäjältä, ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kertoi eilen New Yorkissa.

-  Suomi ei halua olla sellainen maa, joka on kauttakulkumaa myöskään muiden maiden myöntämille Schengen-viisumeille. Tämän liikenteen haluamme nyt saada kuriin.

Kaakkois-Suomen rajanylityksissä ei Revon mukaan viimeisen vuorokauden aikana ole havaittu mitään poikkeuksellista, esimerkiksi yrityksiä ylittää raja väärennetyillä papereilla.

Pääasiassa maahantulijat ovat olleet liikkeellä henkilöautolla, Repo sanoo. Hänellä ei ole tarkempia tietoja esimerkiksi matkaseurueiden koosta.

Eilisen aikana maahantulijoita oli Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla yhteensä 8  755. Viikkoa aiemmin maahantulijoita oli vuorokauden aikana 7  000.

Rajavartioston mukaan keskiviikon maahantulijoiden määrä ei kuitenkaan poikkea viime viikkojen yleisestä tasosta. Vilkkaimpina päivinä rajanylittäjien määrä on noussut noin 10  000:een, rajavartioston viestinnästä kerrotaan.

Revon mukaan rajaliikenteen kehittymistä on tällä hetkellä vaikea ennustaa. Rajatarkastushenkilöstöä on varauduttu lisäämään sen varalta, että liikennemäärät lähtisivät merkittävään kasvuun.

-  Seuraamme tilannetta hyvin aktiivisesti.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE