Kotimaa

Aamun liikenteessä pitää olla tarkkana – lumi ja sohjo tekee kelin vaaralliseksi

Lehtikuva/ Pekka Sakki
Turun moottoritiellä on jo hyvin talviset kelit.
Lehtikuva/ Pekka Sakki
Turun moottoritiellä on jo hyvin talviset kelit.
Lehtikuva/ Pekka Sakki
Turun moottoritiellä on jo hyvin talviset kelit.

Ajokeli on erittäin huono maan länsi- ja eteläosassa, varoittavat Liikennevirasto ja Ilmatieteen laitos.

Ilmatieteen laitoksen mukaan ajokeli on vaarallinen lumi- tai räntäsateen takia Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Uudellamaalla, Kymenlaaksossa, Pirkanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Lisäksi tiesää voi Ilmatieteen laitoksen mukaan olla vaarallinen Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Keski-Suomessa ja Keski-Pohjanmaalla.

Liikennevirasto on puolestaan varoittanut, että ajokeli on vaarallinen länsi- ja eteläosassa maata lumisateen sekä tielle kertyneen lumen ja sohjon vuoksi.

Ilmatieteen laitoksen mukaan lunta on satanut yön aikana Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Pohjanmaalla. Muun muassa Seinäjoen ja Lohjan mittauspisteillä lunta on satanut jo 13 senttimetriä. Lunta sataa tänään laajalti maan länsi- ja eteläosissa. Lumisadealue liikkuu päivän aikana hitaasti kaakkoon ja heikkenee iltaa kohden. Yöllä lumisateen pitäisi lakata kokonaan.

Pelti on rytissyt tiuhaan tahtiin.

 

Valtatie 11 on poikki Nokialla liikenneonnettomuuden takia. Poliisin mukaan onnettomuus tapahtui Murhasaaren sillan tuntumassa täysperävaunuyhdistelmän lähtiessä heittelehtimään. Ajoneuvoin perävaunu suistui ulos tieltä ja vetoauto jäi poikittain tielle.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, kauanko raivaustöissä kestää. Pelastuslaitos sai hälytyksen asiasta noin neljän aikaan aamulla.

Aiemmin yöllä myös valtatie 12 Sastamalassa oli poikki liikenneonnettomuuden takia. Pelastuslaitoksen mukaan raskaan ajoneuvoyhdistelmän perävaunu suistui ojaan ja yhdistelmän vetoauto oli poikittain tiellä. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa, eikä ajoneuvossa ollut onnettomuushetkellä lastia.

Lisäksi tien päällä on sattunut useita muitakin liikenneonnettomuuksia. Lumisadealue saapui illalla länsirannikolle, minkä jälkeen pelti on rytissyt tiuhaan tahtiin. Lounais-Suomen poliisista kerrottiin myöhään eilen STT:lle, että poliisilaitoksen alueella oli tehty lyhyen ajan kuluessa yli 20 ilmoitusta liikenneonnettomuuksista.

A- ja K-junia ajetaan harvennetulla vuorovälillä.

Lumisade vaikuttaa pääkaupunkiseudulla myös junaliikenteeseen. Lähiliikenteessä A- ja K-junia ajetaan harvennetulla vuorovälillä eli 20 minuutin välein. Kaukoliikenteen junavuorot ajetaan normaalisti.

– Kaukoliikenteessä mennään vuoro kerrallaan, ja jos yksittäisiä vuoroja joudutaan perumaan, niin se on tapauskohtaista, kerrottiin VR:n tiedotuksesta eilen.

Helsingin seudun liikenteen (HSL) mukaan junien vuorojen vähentämisellä pyritään turvaamaan se, että lähijunaliikenne pystytään muuten ajamaan normaalisti mahdollisesta runsaasta lumisateesta huolimatta.

HSL arvelee, että lumi saattaa aiheuttaa myöhästymisiä ja perumisia myös bussi- ja raitiovaunuliikenteessä.

Huono sää aiheutti pulssia nostattavan tilanteen Turun lentoasemalla eilen illalla, kun kentälle laskeutunut SAS:n matkustajakone joutui liukuun. Tilanteessa kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut.

Länsirannikolle rantautuneen lumipyryn takia keliolosuhteet Turussa olivat heikot. Tukholmasta tullut kone lähti liukkaalla kiitotiellä luisuun ja pyörähti.

– Kone rullasi ihan omin voimin asematasolle. Koneeseen ei tullut vaurioita eikä myöskään henkilövahinkoja tullut. Kone aina tarkastetaan näissä tilanteissa ennen seuraavaa lentoa, kertoi Kirsi Luhta Finavian viestinnästä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat