Kotimaa

Aamun Savon Sanomat tempaisi lukijalle kahvit väärään kurkkuun: Lehti muuttui Iivon Sanomiksi kultamitalin kunniaksi

Savon Sanomat on torstaina Iivon Sanomat kunnianosoituksena tuoreelle hiihdon maailmanmestarille. Vieremäläislähtöinen ja Kuopiossa asuva Iivo Niskanen voitti keskiviikkona kultaa Lahdessa 15 kilometrin matkalla.

Savon Sanomien vastaava päätoimittaja Seppo Rönkkö kertoo lehtensä etusivulla ajatuksen nimen muuttamisesta tulleen intuitiivisesti heti maailmanmestaruuden varmistuttua.

– Savon Sanomat halusi huomioida alueemme urheilijan upean suorituksen vaihtamalla nimensä yhdeksi päiväksi Iivon Sanomiksi. Suoritus on erityisesti yksilöurheilussa hyvin poikkeuksellinen. Tämä symboloi myös suomalaisen hiihdon uutta nousua, Rönkkö perustelee ja toteaa, kuinka lehden nimen vaihtaminen onnistui muuttamalla kahta ensimmäistä kirjainta.

– Savon Sanomat ei ole tehnyt vastaavaa nimen vaihdosta koskaan aikaisemmin, eikä niitä aiota tehdä jatkossakaan kuin äärimmäisen harvoin. Rönkkö perustelee nyt annettua huomionosoitusta sillä, että Iivo Niskasen menestys on poikkeuksellista Savossa. Niskanen on tuoreen maailmanmestaruuden lisäksi voittanut Lahdessa myös parisprintin pronssimitalin ja on samalta matkalta olympiavoittaja.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat