Huvudnyheter

ABL på plats under FSD:s kongress – läs allt här

Årets kongress, den 106:e i ordningen, hölls på Lärkkulla i Karis.

Det blev en fin och händelserik jubileumskongress då Finlands Svenska Socialdemokrater samlades i Karis förra helgen. Här hittar du all ABL:s rapportering från kongressen på ett ställe.  

ABL

 

Lördag:

 

FSD:s kongress är öppnad – ”Vi firar 120 år av demokratisk socialism i Finland, med stolthet och glädje”

”Finlands Svenska Socialdemokraters kongress är öppnad. Först på programmet stod hälsningsanföranden från riksdagsledamot Johan Kvarnström och avgående ordförande Viktor Kock”.

 

 

 

 

FSD får 13 nya hedersmedlemmar

“’Ett stort tack från oss som varit med i den socialdemokratiska rörelsen största delen av våra liv’. Med de orden framförde Viveca Lahti från Kyrkslätts svenska socialdemokrater hälsningen  från de tretton nyutnämnda hedersmedlemmarna vid Finlands svenska socialdemokraters kongress i Karis”.

 

 

Tuppurainen på FSD:s kongress: Finlands plats i EU är på första raden

”Europaminister Tytti Tuppurainen, ordförande för Socialdemokratiska kvinnor, inledde den politiska diskussionen på FSD:s kongress i Karis, Raseborg. Hon lyfte bland annat upp det finska EU-ordförandeskapets prioriteringar och regeringens arbete för ett hållbart samhälle – på alla nivåer”.

 

 

Högt i tak och brett mellan väggarna då FSD diskuterade politik

”Finlands Svenska Socialdemokraters kongress bjöd i vanlig ordning på allmänpolitisk debatt, denna gång med Europaminister Tytti Tuppurainen som inledare. I vanlig ordning lyftes också en mängd olika ämnen och frågor, såväl lokala som nationella och – typiskt för FSD – internationella”.

 

 

Fem snabba till ordförandekandidaterna

 

Söndag:

Anette Karlsson ny ordförande för FSD

”FSD:s kongress har valt Anette Karlsson från Borgå till ny ordförande för distriktet. Vice ordförande blir Jacob Storbjörk och Erica Helin”.

 

 

Här är FSD:s nya förtroendevalda

 

”FSD:s kongress har valt en ny styrelse, nytt fullmäktige och representanter i moderpartiets organ. Här är de nya förtroendevalda”.

 

 

Nordiskt seminarium i Karis engagerade

 

”FSD:s kongress bjöd utöver intressanta anföranden och personval även på paneldiskussion. Rubriken var ’Stolt men inte nöjd – Hur den nordiska modellen lyckas bygga en hållbar framtid'”

 

 

Kaj Bärlund: ”Nu gäller det att leva upp till våra miljöpolitiska traditioner”

”Minister Kaj Bärlund presenterade i samband med FSD:s jubileumskongress sina färska memoarer för kongressbesökarna. Dessutom hade han ett budskap till dem och 120-åringen: socialdemokratin måste börja leva upp till sina stora miljöpolitiska traditioner”.

 

Lennart Svensson på sin 54:e kongress: ”Min förhoppning är att vi socialdemokrater snart ska leda utvecklingen”.

”Talturerna var många under FSD:s kongress i helgen. Den absoluta höjdpunkten var ändå som vanligt den svenska kamraten Lennart Svenssons anförande. Svensson, 95, deltog för 54:e gången – lika radikal och vältalig som någonsin förr”.

 

Resolutioner:

 

Finlands svenska socialdemokrater: En ny riktning för Finland.

 

”Antti Rinnes regering bevisar i regeringsprogrammet och budgeten för nästa år att man har lyssnat på medborgarna. Med en socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbar budget vill man förbättra välfärden och inkludera alla i samhället”.

 

 

Finlands svenska socialdemokrater: Hållbar solidaritet i utrikespolitiken

 

”Det internationella systemet under FN:s ledning är i en svår trovärdighetskrisDet senaste exemplet är situationen i Turkiet och Syrien”.

 

 

 

ABL bevakade också kongressen på sociala medier. Besök vår Facebook och Twitter för fler bilder och uppdateringar.

 

 


Bonus:

Fyra chefredaktörer och ett jubileumsnummer på 120-årsfest. Tidningarna hade fin åtgång men går fortfarande att beställa. Se här.

 

 


 

Rapporteringen från kongressen slutar i och med detta. Det betyder ändå inte att det inte kommer fler artiklar – framför allt gjorde ABL:s medarbetare Henrik Helenius flera personintervjuer med kongressombud. Den första, med Mikko Vesa (HSAF), är ute redan nu. Läs den här.  

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE