Ahtisaari ei säästellyt sanojaan: Väyrysen olisi jo aika jättää politiikka

Lehtikuva
Presidentti Martti Ahtisaari kommentoi Paavo Väyrysen puoluehanketta.
Lehtikuva
Presidentti Martti Ahtisaari kommentoi Paavo Väyrysen puoluehanketta.
Lehtikuva
Presidentti Martti Ahtisaari kommentoi Paavo Väyrysen puoluehanketta.

Presidentti Martti Ahtisaari ei säästele sanojaan arvioidessaan keskustan konkaripoliitikko Paavo Väyrysen puoluehanketta. Ahtisaari sanoo, että hän olisi pikemminkin toivonut, että Väyrynen ryhtyisi ajamaan sitä, miten tämä jättää politiikan.

– Se olisi ehkä paras palvelus mitä Paavo Väyrynen voisi tehdä, Ahtisaari sanoi.

Politiikan toimittajien lounasvieraana ollut Ahtisaari vastaili ajankohtaisiin kysymyksiin ja yksi kysymyksistä liittyi Väyrysen puoluehankkeeseen.

Väyrynen kerää parasta aikaa kannattajakortteja kansalaispuolueeksi nimeämäänsä puoluetta varten. Sen tavoitteena on muun muassa muuttaa Suomen Eurooppa-politiikkaa.

Presidenttinä vuosina 1994–2000 toiminut Ahtisaari ei halunnut arvioida muutoin nykyisten poliitikkojen työtä. Hän kantoi kuitenkin huolta taloudesta ja toivoi varsinkin työmarkkinajärjestöiltä vastuuntuntoa. Pohjoismainen hyvinvointivaltio on parasta maailmassa, eikä sitä saa menettää, Ahtisaari sanoi.

– Jos kuka tahansa osoittaa itsekkyyttä, se on katastrofi, koska me kohta menetämme kaiken sen, mitä me olemme saaneet aikaan tähän yhteiskuntaan, Ahtisaari sanoi ja lisäsi tämän tarkoittavan yhteiskunnan oikeudenmukaisuutta, kunnon koulutusta ja mahdollisuutta kaikille parempaan elämään.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat